Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fox (Βρετανός υπ. Εμπορίου): Υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές για το Brexit

Fox (Βρετανός υπ. Εμπορίου): Υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές για το Brexit
Τι ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου, Liam Fox
Δεν βοηθάει η προσέγγιση υπεραπλούστευσης στην αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ,  ενώ υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου, Liam Fox.
Ο ίδιος υπογράμμισε οι εταιρίες που επενδύουν στη Βρετανία, έχουν δια του νόμου, εξασφαλισμένη σταθερότητα, η χώρα του παραμένει ο ηγετικός ασφαλής προορισμός για τα διεθνή κεφάλαια παγκοσμίως, ενώ εξέφρασε επίσης, την άποψη ότι η συνέχιση της ύπαρξης της ΕΕ σε 20 χρόνια από σήμερα εξαρτάται από τη συμπεριφορά των ανθρώπων που τη διοικούν και λαμβάνουν αποφάσεις.
Ακόμη, σημείωσε πως το γεγονός ότι οι συζητήσεις της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit δε γίνονται δημοσίως, δε σημαίνει ότι αυτές δε διεξάγονται.
Περαιτέρω, ο ίδιος παρατήρησε ότι βλέπει κινήσεις εμπορικού προστατευτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ η προεκλογική συζήτηση για την εκλογή προέδρου στις ΗΠΑ, περιλαμβάνει  λιγότερα ζητήματα ελεύθερου εμπορίου, σε σύγκριση με το παρελθόν.
Όπως είπε, επιθυμεί ένα πιο ανοιχτό εμπορικά διεθνές περιβάλλον με την ουσιαστική συμμετοχή των βρετανικών επιχειρήσεων σε αυτό, ενώ κατά την άποψή του δε θα είναι αναγκαίο για τη Βρετανία να υποβάλλει εκ νέου αίτηση για τη συμμετοχή της, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης