Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακοινώθηκε η συγχώνευση των Henderson και Janus Capital

tags :
Ανακοινώθηκε η συγχώνευση των Henderson και Janus Capital
Η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση των δύο εταιριών θα ανέρχεται στα 6 δισ. δολ. 
Την πλήρη συγχώνευσή τους ανακοίνωσαν σήμερα (3/10) οι επενδυτικές εταιρίες Henderson Group και Janus Capital, οι οποίες στοχεύουν με αυτόν τον τρόπο στη διεύρυνση της εμβέλειας διανομής τους.
Συγκεκριμένα, τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιριών συμφώνησαν και ενέκριναν ομόφωνα την εν λόγω κίνηση, με τη συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση των δύο εταιριών να ανέρχεται πλέον στα 6 δισ. δολ.
Πλέον, η νέα εταιρία θα ονομάζεται Janus Henderson Global Investors, με τους μετόχους της Henderson να κατέχουν το 57% της εταιρίες, και αυτοί της Janus το 43%.
Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά κατά το τέλος του δευτέρου τριμήνου του 2017, καθώς πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τους μετόχους και τις ρυθμιστικές αρχές.
Στόχος των εταιριών αποτελεί η αποταμίευση εξόδων ύψους 110 εκατ. δολ. ξεκινώντας από τους πρώτους 12 μήνες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός διαστήματος τριών ετών.
Η νέα εταιρία αναμένεται να έχει νεοδιορισθείσα εκτελεστική επιτροπή, επικεφαλής της οποίας αναμένεται να είναι οι CEO των δύο εταιριών, Dick Weil και Andrew Formica.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης