Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανός υπ. Υγείας: Μετά το Brexit θα απολυθούν οι ξένοι γιατροί της χώρας

Βρετανός υπ. Υγείας: Μετά το Brexit θα απολυθούν οι ξένοι γιατροί της χώρας
«Το Brexit θα βοηθήσει το εθνικό σύστημα υγείας να αποσυμφορηθεί από πλεονάζον δυναμικό σε ιατρούς»
Σε μία όχι και τόσο ευχάριστη δήλωση για εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, γιατρούς της Μεγάλης Βρετανίας, προχώρησε ο υπουργός Υγείας της χώρας.
Όπως ανέφερε ο κ. Jeremy Hunt, οι γιατροί του νησιού που έχουν προέλθει από τρίτες χώρες θα κληθούν να αφήσουν τις δουλειές τους, αμέσως μετά την επίτευξη του Brexit.
Η αιτιολογία γι’ αυτήν του την ακατανόητη πρόθεση είναι το ότι αυτή τη στιγμή ένας μεγάλος αριθμός Βρετανών δεν βρίσκει δουλειά.
«Το Brexit θα βοηθήσει το εθνικό σύστημα υγείας να αποσυμφορηθεί από πλεονάζον δυναμικό σε ιατρούς, νοσηλευτές και βοηθούς στον τομέα της Υγείας.
Είναι σοβαρό θέμα προς συζήτηση.
Νομίζω, ότι πρέπει να αναρωτηθεί ο κόσμος.
Είναι σωστό να βγαίνουν Βρετανοί από τις ιατρικές σχολές με άριστες επιδόσεις και να μη βρίσκουν θέση να εργαστούν, επειδή υπάρχει πληθώρα θέσεων που έχουν καταληφθεί από ξένους;», υποστήριξε.
Τονίζεται πως η Μ. Βρετανία έχει τους περισσότερους ξένους γιατρούς από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με τον αριθμό τους να ανέρχεται στις περίπου 55.000, μεταξύ αυτών και πολλοί Έλληνες.
Ήδη οι απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην ιατρική κοινότητα της Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης