Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό τριών ετών η στερλίνα έναντι του ευρώ - Ένα «σκληρό Brexit» φοβούνται οι αναλυτές

Σε χαμηλό τριών ετών η στερλίνα έναντι του ευρώ - Ένα «σκληρό Brexit» φοβούνται οι αναλυτές
Η May δήλωσε χθες στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τη διαδικασία
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών υποχώρησε σήμερα η στερλίνα έναντι του ευρώ, μετά τις δηλώσεις της Theresa May, η οποία καθόρισε το τέλος του Μαρτίου ως προθεσμία για την επίσημη έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης από την ΕΕ, οδηγώντας τις βρετανικές μετοχές σε υψηλό 16 μηνών.
Η May δήλωσε χθες στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τη διαδικασία και να εξασφαλίσει «τη σωστή συμφωνία», σε μια κίνηση που στόχο είχε να καθησυχάσει τους φόβους στο εσωτερικό του κόμματός της ότι ίσως καθυστερήσει το διαζύγιο.
Ενώ η προθεσμία του Μαρτίου αποσαφήνισε κάπως τη διαδικασία έναρξης της διαδικασίας του διαζυγίου και στήριξε τις μετοχές, πολλοί στην αγορά ανησυχούν ότι η στάση της κυβέρνησης υποδεικνύει ένα «σκληρό Brexit» που θα είχε ως αποτέλεσμα η Βρετανία να βρεθεί εκτός ενιαίας αγοράς με αντάλλαγμα αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους.
Η στερλίνα υποχώρησε νωρίτερα κατά 1% στα 1,2845 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό της από τις αρχές Ιουλίου και όχι μακριά από το χαμηλό 31 ετών στα 1,2798 δολάρια που σημείωσε στις 6 Ιουλίου, μερικές ημέρες μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Στις 13:55 το βρετανικό νόμισμα υποχωρούσε 0,75% στα 1,2878 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης