Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guttenberg (πρώην ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Guttenberg (πρώην ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για τις ευρωπαϊκές τράπεζες
Το καλό και το κακό σενάριο για την Deutsche Bank
Μια ζοφερή εκτίμηση για τον τραπεζικό τομέα της Γερμανίας έκανε ο Karl-Theodor Zu Guttenberg, τονίζοντας ότι θα ήταν πολύ διστακτικός για να επενδύσει στις ευρωπαϊκές τράπεζες.
«Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές» δήλωσε στο CNBC ο Karl-Theodor Zu Guttenberg, πρώην υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας.
Όπως εξήγησε η υπόθεση της Deutsche Bank θα μπορούσε να συσσωρεύσει περισσότερες δυσκολίες για τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, καθώς η ίδια δεν θα ήθελε να εμπλακεί σε μια αντιδημοφιλή κρατική διάσωση του γερμανικού κολοσσού ενώ την ίδια στιγμή δεν θα ήθελε να θυσιαστεί ένα «γερμανικό σύμβολο».
Αν και η γερμανική κυβέρνηση αρνείται το ενδεχόμενο κρατικής ενίσχυσης λόγω του προστίμου που επιβλήθηκε στην Deutsche Bank από τις ΗΠΑ, ο Guttenberg δήλωσε ότι θα ήταν πολύ πιθανό οι πολιτικοί να έχουν κάνει κάποια σχέδια έκτακτης ανάγκης στο παρασκήνιο.
«Θα ήταν εξαιρετικά ριψοκίνδυνο για τη Merkel να μην έχει προετοιμάσει ένα plan B» είπε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Guttenberg, το καλύτερο σενάριο θα ήταν το πρόστιμο -έπειτα από διαπραγματεύσεις- να μειωθεί και η Deutsche Bank να επανέλθει με μια «βιώσιμη στρατηγική» για το μέλλον.
Στον αντίποδα, το χειρότερο σενάριο για την τράπεζα θα είναι μια αντίδραση πανικού από τους επενδυτές και τους Γερμανούς πελάτες κι η κυβέρνηση να αναγκαστεί να δράσει βεβιασμένα.
Παράλληλα, ο πρώην υπουργός της Γερμανίας αμφισβήτησε το ποσό των περιουσιακών στοιχείων που έχει στη διάθεση της για να πουλήσει η Deutsche Bank, εάν υπάρξει ανάγκη ενίσχυσης του αποθεματικών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης