Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγές στην ελεύθερη διακίνηση Ευρωπαίων πολιτών από τη βρετανική κυβέρνηση μετά το Brexit

Αλλαγές στην ελεύθερη διακίνηση Ευρωπαίων πολιτών από τη βρετανική κυβέρνηση μετά το Brexit
Η Βρετανίδα υπουργός σημείωσε ότι οι εν λόγω προτάσεις είναι ακόμα υπό συζήτηση και πως τίποτα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί
Αλλαγές στο καθεστώς διακίνησης Ευρωπαίων πολιτών στην Μεγάλη Βρετανίας εξετάζει η κυβέρνηση της χώρας, αμέσως μετά την επίτευξη του Brexit.
Τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Amber Rudd, απαντώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου των Συντηρητικών στο Μπέρμιγχαμ.
Ωστόσο, η Βρετανίδα υπουργός σημείωσε ότι οι εν λόγω προτάσεις είναι ακόμα υπό συζήτηση και πως τίποτα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί.
Θυμίζουμε πως σήμερα (3/10) ο υπουργός Υγείας της χώρας, Jeremy Hunt, ανέφερε πως οι γιατροί του νησιού που έχουν προέλθει από τρίτες χώρες θα κληθούν να αφήσουν τις δουλειές τους, αμέσως μετά την επίτευξη του Brexit.
«Το Brexit θα βοηθήσει το εθνικό σύστημα υγείας να αποσυμφορηθεί από πλεονάζον δυναμικό σε ιατρούς, νοσηλευτές και βοηθούς στον τομέα της Υγείας.
Είναι σοβαρό θέμα προς συζήτηση.
Νομίζω, ότι πρέπει να αναρωτηθεί ο κόσμος.
Είναι σωστό να βγαίνουν Βρετανοί από τις ιατρικές σχολές με άριστες επιδόσεις και να μη βρίσκουν θέση να εργαστούν, επειδή υπάρχει πληθώρα θέσεων που έχουν καταληφθεί από ξένους;», υποστήριξε.
Τονίζεται πως η Μ. Βρετανία έχει τους περισσότερους ξένους γιατρούς από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με τον αριθμό τους να ανέρχεται στις περίπου 55.000, μεταξύ αυτών και πολλοί Έλληνες. Ήδη οι απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην ιατρική κοινότητα της Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης