Τελευταία Νέα
Διεθνή

Isik (Τουρκία): ΗΠΑ και Ρωσία δεν πρέπει να συγκρούονται για το συριακό ζήτημα

Isik (Τουρκία): ΗΠΑ και Ρωσία δεν πρέπει να συγκρούονται για το συριακό ζήτημα
Ο τούρκος υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι δύο πλευρές θα σταματήσουν να αντιτάσσονται η μία με την άλλη για τη Συρία
Την ελπίδα του να σταματήσουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία να αντιμάχονται για το ζήτημα της συριακής κρίσης εξέφρασε σήμερα (4/10) ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Fikri Isik, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ενώπιον δημοσιογράφων στην Άγκυρα, καθώς οι σχέσεις Ουάσινγκτον και Μόσχας φέρεται ότι περνάνε σε μία νέα ψυχροπολεμική φάση.
Οι δηλώσεις του Isik έρχονται στον απόηχο της ανακοίνωσης του State Department ότι επιθυμεί να διακόψει τη συνεργασία του με τη Ρωσία, ώστε να διατηρηθεί η κατάπαυση πυρός στη Συρία και να επιτευχθεί μία πολιτική μετάβαση.
«Ελπίζουμε η Ρωσία και οι ΗΠΑ να μην αντιτάσσονται η μία με την άλλη», ήταν η χαρακτηριστική φράση του τούρκου υπουργού Άμυνας, σε μία χρονική περίοδο όπου η Τουρκία προσπαθεί να διατηρήσει ισορροπημένες σχέσεις με αμφότερες τις χώρες.
Ερωτηθείς για τη στάση που θα διατηρήσει η Τουρκία σε περίπτωση που οι σχέσεις των δύο πλευρών επέλθουν σε «σοβαρή» ρήξη, ο τούρκος υπουργός Άμυνας απάντησε διπλωματικά ότι «η Τουρκία θα υπερασπίζεται πάντοτε τα συμφέροντά της».
Να σημειώσουμε ότι χθες (3/10) ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, δήλωσε ότι η αποτυχία της εκεχειρίας στη Συρία οφείλεται στην «αβέβαιη προσέγγιση» της Ουάσινγκτον απέναντι στην εν λόγω κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης