Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δεν θα ασκηθεί τελικά δίωξη στον καλλιτέχνη που σατίρισε τον Erdogan

Γερμανία: Δεν θα ασκηθεί τελικά δίωξη στον καλλιτέχνη που σατίρισε τον Erdogan
Ο καλλιτέχνης είχε συνθέσει ένα σατιρικό και συνάμα προσβλητικό ποίημα για τον Τούρκο Πρόεδρο την περασμένη άνοιξη
Στο αρχείο μπαίνει μετά από απόφαση των γερμανικών Αρχών η υπόθεση του γνωστού καλλιτέχνη, Jan Böhmermann, ο οποίος είχε το «θράσος» να σατιρίσει τον Tayyip Erdogan.
Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης είχε συνθέσει ένα σατιρικό και συνάμα προσβλητικό ποίημα για τον Πρόεδρο την περασμένη άνοιξη, κάτι που φυσικά ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της τουρκικής κυβέρνησης.
Αν και αρχικά το Βερολίνο είχε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο δίωξης του Böhmermann λόγω «ελευθερίας του λόγου» κλπ, στη συνέχεια η Angela Merkel διέταξε να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του κωμικού για «προσβολή εκπροσώπου ξένου κράτους», κάτι που προκάλεσε πάμπολλα ερωτηματικά.
Μάλιστα, αν τελικά ο καλλιτέχνης καταδικαζόταν, θα απειλούταν με φυλάκιση έως και 3 χρόνια.
Ωστόσο κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε…
«Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι δεν αποδείχτηκε κάποια εγκληματική ενέργεια.
Μια γελοιογραφία ή μια σάτιρα δεν συνιστούν προσβολή όταν η υπερβολή των ανθρώπινων αδυναμιών δεν περιλαμβάνει τον σοβαρό διασυρμό του προσώπου.
Η συσσώρευση εντελώς υπερβολικών χαρακτηρισμών στο ποίημα καταδεικνύει ότι επρόκειτο για σάτιρα και όχι για σοβαρή επίθεση εναντίον του Erdogan», αναφέρει η Εισαγγελία του Μάιντς.
Ωστόσο, μένει να δούμε τι θα γίνει με την προσφυγή του Τούρκου Προέδρου που ζητά να μην αναμεταδοθεί το ποίημα και η οποία θα εξεταστεί αρχές Νοέμβρη από τη γερμανική Δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης