Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην περικοπή επιπλέον 1.000 θέσεων εργασίας προχωράει η Deutsche Bank στη Γερμανία

Στην περικοπή επιπλέον 1.000 θέσεων εργασίας προχωράει η Deutsche Bank στη Γερμανία
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η τράπεζα θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 9 χιλιάδες, με στόχο να καταστεί «πιο ανταγωνιστική»
Αγώνα επιβίωσης δίνει η πληγωμένη Deutsche Bank, στον βωμό του οποίου αποφάσισε να περικόψει ακόμα χίλιες θέσεις εργασίας στην έδρα της, τη Γερμανία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, η Deutsche Bank ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με τις επιτροπές των εργαζομένων για την επιπλέον περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας.
Στο αρχικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση της τράπεζας προβλεπόταν η μείωση 3.000 θέσεων εργασίας στη Γερμανία, ωστόσο πλέον ο αριθμός ανέρχεται σε 4.000 θέσεις εργασίας.
Συνολικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, η τράπεζα θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 9 χιλιάδες, με στόχο να καταστεί «πιο ανταγωνιστική», όπως ορίζεται στη νέα στρατηγική της.
Σε σχετική ανακοίνωση Τύπου, ο Karl von Rohr, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Bank, ανέφερε πως «συνεχίζουμε να υλοποιούμε τη στρατηγική μας για να κάνουμε πιο αποδοτική την τράπεζα».
«Αντιλαμβανόμαστε πως η σημερινή απόφαση είναι μία δύσκολη αλλαγή, με σημαντικές επιπτώσεις για πολλούς εργαζομένους», προσέθεσε, τονίζοντας πως «θα διασφαλίσουμε πως οι όποιες μειώσεις προσωπικού θα πραγματοποιηθούν με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης