Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama: Ο προστατευτισμός δεν αποτελεί απάντηση στις ανισότητες της παγκοσμιοποίησης

Obama: Ο προστατευτισμός δεν αποτελεί απάντηση στις ανισότητες της παγκοσμιοποίησης
Ο καπιταλισμός είναι η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη της ευημερίας
Η Αμερική πρέπει να συνεργαστεί με όλα τα έθνη για την οικοδόμηση ισχυρότερων οικονομιών, αναγνωρίζοντας τις ανισότητες που μπορεί να δημιουργήσει η παγκοσμιοποίηση, αλλά αρνούμενη να ενδώσει στον προστατευτισμό, επεσήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama σε άρθρο του στον Economist.
Λίγο πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ο Obama έγραψε ότι η αβεβαιότητα για την παγκοσμιοποίηση που είχε επικρατήσει στις ΗΠΑ, δεν είναι σε αντίθεση με την δυσαρέσκεια που οδήγησε στο «Leave» κατά το βρετανικό δημοψήφισμα.
«Ο κόσμος είναι πιο επιτυχημένος από ποτέ και ακόμα οι κοινωνίες μας χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα και ανησυχία» έγραψε ο ίδιος.
«Έτσι έχουμε μια επιλογή -να υποχωρήσουμε στο παλιό και στις κλειστές οικονομίες- ή να προχωρήσουμε μπροστά, αναγνωρίζοντας την ανισότητα που μπορεί να έρθει με την παγκοσμιοποίηση και δεσμευόμενοι ότι η παγκόσμια οικονομία θα δουλέψει καλύτερα για όλους τους ανθρώπους, όχι μόνο για όσους είναι στην κορυφή» επεσήμανε ο ίδιος.
Αποκαλώντας, τον καπιταλισμό τη μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη της ευημερίας που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος, ο Obama υποστήριξε ότι το εμπόριο είχε βοηθήσει την οικονομία των ΗΠΑ πολύ περισσότερο από το να τη βλάψει.
Ωστόσο, η ρητορική του είναι σε αντίθεση με τις πολιτικές τις οποίες πρεσβεύουν οι δυο υποψήφιο για την αμερικανική προεδρία, οι οποίοι λένε ότι οι πολλές εμπορικές συμφωνίες έχουν βλάψει τους εργαζομένους των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης