Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Γερμανίας για τη στάση του ΔΝΤ στην υπόθεση Deutsche Bank

Οργή Γερμανίας για τη στάση του ΔΝΤ στην υπόθεση Deutsche Bank
Η γερμανική κυβέρνηση αισθάνεται οργή εκ μέρους των γερμανών πολιτών και κατηγορεί το ΔΝΤ για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, αναφέρουν οικονομικοί κύκλοι στην Ουάσινγκτον

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ασκήσει δριμεία κριτική και έχει παραπονεθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για την ειδική αναφορά του στη Deutsche Bank, σε έκθεση για τις χρηματοπιστωτικές απειλές που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, που είδε αυτή την εβδομάδα το φως της δημοσιότητας.
Ο Steffen Meyer, εκπρόσωπος της Γερμανίας στο ΔΝΤ, εξέφρασε τις ανησυχίες του Βερολίνου στο Ταμείο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Η γερμανική κυβέρνηση αισθάνεται οργή εκ μέρους των γερμανών πολιτών και κατηγορεί το ΔΝΤ για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, αναφέρουν οικονομικοί κύκλοι στην Ουάσινγκτον.
Η κριτική έρχεται, με αφορμή την επιλογή του Peter Dattels, αναπληρωτής διευθυντής Χρηματαγορών και Κεφαλαιαγορών του ΔΝΤ, να «ξεχωρίσει» τη Deutsche Bank ως παράδειγμα, κατά την παρουσίαση της έκθεσης για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα.
Ο Dattels υποστήριξε πως η Deutsche Bank είναι ανάμεσα στις τράπεζες που πρέπει να προχωρήσουν σε αναδιοργάνωση για να πείσουν τους επενδυτές ότι το επιχειρηματικό μοντέλο τους είναι βιώσιμο.
Τα παράπονα του Βερολίνου φαίνεται πως είχαν αποτέλεσμα, καθώς το ΔΝΤ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως δεν είχε σκοπό να ασκήσει κριτική σε ένα μεμονωμένο ίδρυμα, αλλά ούτε και να προκαλέσει περαιτέρω αναταραχή στις αγορές.

Τι μετέδιδε χθες, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, το BankingNews.gr:

ΔΝΤ: Η Deutsche Bank πρέπει να αποδείξει ότι το επιχειρηματικό της μοντέλο είναι βιώσιμο

Η Deutsche Bank χρειάζεται να αποδείξει στους επενδυτές ότι το επιχειρηματικό της μοντέλο είναι βιώσιμο σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων, όπως επεσήμανε ένας ανώτερος αξιωματούχος του ΔΝΤ την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 εν μέσω επενδυτικών ανησυχιών για τη χρηματο-οικονομική ισχύ της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.
«Η Deutsche Bank περιλαμβάνεται μεταξύ των τραπεζών που χρειάζεται να συνεχίσουν να προσαρμόζονται για να αποδείξουν στους επενδυτές ότι το επιχειρηματικό τους μοντέλο είναι βιώσιμο στο μέλλον και ότι αντιμετωπίζουν επαρκώς τα ζητήματα λειτουργικού κινδύνου που πηγάζουν από αγωγές», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Peter Dattels, αναπληρωτής διευθυντής Χρηματαγορών και Κεφαλαιαγορών του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γερμανικές αρχές παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη χρηματο-οικονομική υγεία της Deutsche Bank, ενώ κατά την άποψή του το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα παραμένει ανθεκτικό, παρά τα προβλήματά του.
Σε έκθεσή του που παρουσίαστηκε σήμερα, το ΔΝΤ αναφέρει, ότι «στην ευρωζώνη, το υπερβολικό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων και οι δομικές ανεπάρκειες που επηρεάζουν αρνητικά την τραπεζική κερδοφορία, απαιτούν επείγουσα και ολοκληρωμένη δράση... Η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κεφαλαιακής ανεπάρκειας στις αδύναμες τράπεζες πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης