Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Ρωσία και συριακή κυβέρνηση ενδέχεται να αφανίσουν το ανατολικό Χαλέπι

ΟΗΕ: Ρωσία και συριακή κυβέρνηση ενδέχεται να αφανίσουν το ανατολικό Χαλέπι
Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Staffan de Mistura, εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του 2016 μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες πολίτες
Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε χθες (7/10) ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για το συριακό ζήτημα, Staffan De Mistura, τονίζοντας ότι η Ρωσία μαζί με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ενδέχεται να αφανίσουν πλήρως το ανατολικό Χαλέπι μέχρι το τέλος του 2016, υπό το πρόσχημα της «εξουδετέρωσης» 900 τρομοκρατών που βρίσκονται στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο de Mistura σε συνέντευξη Τύπου στη Γένοβα, μέχρι το τέλος του έτους μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες πολίτες, καθώς χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην περιοχή βρίσκονται εγκλωβισμένα 275.000 άμαχοι, με τους βομβαρδισμούς και τις επιδρομές εναντίον τους να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.
«Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αναφορικά με τη Συρία, το Χαλέπι και το μέλλον της εν λόγω διαμάχης», τόνισε ο de Mistura, ενώ πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 100 παιδιά, για τα οποία δηλώνει με νόημα ότι «δε μπορούν να είναι όλα τρομοκράτες».
«Το αργότερα μέσα στους επόμενους δυόμισι μήνες, με αυτούς τους ρυθμούς, το ανατολικό Χαλέπι θα μπορούσε να καταστραφεί ολοσχερώς και χιλιάδες άνθρωποι να σκοτωθούν», δήλωσε προβληματισμένος ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, τονίζοντας παράλληλα ότι «αυτό θα βλέπει ο κόσμος όταν θα προσπαθεί να γιορτάσει τα Χριστούγεννα στο τέλος του έτους».
Παράλληλα, δήλωσε «έτοιμος προσωπικά και σωματικά», να συνοδεύσει ο ίδιος τους περίπου 1.000 τρομοκράτες της Αλ Νούσρα, σε περίπτωση που θελήσουν να αποχωρήσουν εθελοντικά και ειρηνικά από την περιοχή.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι εχθροπραξίες στο Χαλέπι έχουν κορυφωθεί από τις 19 Σεπτεμβρίου και έπειτα, όταν και έληξε η εκεχειρία που χαν οργανώσει ΗΠΑ και Ρωσία, με τις δύο πλευρές να μη δείχνουν διατεθειμένες να συνεργαστούν για περαιτέρω παράταση της κατάπαυσης πυρός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης