Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα 7/10 το Συμβούλιο Ασφαλείας για το συριακό ζήτημα

ΟΗΕ: Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα 7/10 το Συμβούλιο Ασφαλείας για το συριακό ζήτημα
Ο απεσταλμένος του Οργανισμού, Staffan de Mistura, αναμένεται να ενημερώσει το Συμβούλιο για την κατάσταση στην περιοχή
Σε μία ακόμα έκτακτη συνεδρίαση αναμένεται να προχωρήσει σήμερα (7/10) το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως ανέφεραν τις προηγούμενες ώρες διπλωματικές πηγές με γνώση επί του θέματος, προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς η κατάσταση στη Συρία, και ιδιαιτέρως στο Χαλέπι.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι πηγές, ο απεσταλμένος του Οργανισμού, Staffan de Mistura, αναμένεται να συνομιλήσει με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 5:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο τις τελευταίες μέρες βομβαρδίζεται ανελλιπώς από τις δυνάμεις του Assad και της Ρωσίας, θέτοντας τη ζωή χιλιάδων αμάχων σε κίνδυνο.
Ο ίδιος ο de Mistura νωρίτερα είχε επιτεθεί προσωπικά στη Ρωσία, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι βομβαρδίζει αδιακρίτως χιλιάδες πολίτες στην ανατολική πλευρά της πόλης, υπό το πρόσχημα της «εξόντωσης» μερικών εκατοντάδων τζιχαντιστών.
«Το αργότερα μέσα στους επόμενους δυόμισι μήνες, με αυτούς τους ρυθμούς, το ανατολικό Χαλέπι θα μπορούσε να καταστραφεί ολοσχερώς και χιλιάδες άνθρωποι να σκοτωθούν», δήλωσε προβληματισμένος ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, τονίζοντας παράλληλα ότι «αυτό θα βλέπει ο κόσμος όταν θα προσπαθεί να γιορτάσει τα Χριστούγεννα στο τέλος του έτους».
Πλέον, μετά την κατακρήμνιση της εκεχειρίας στη Συρία τον Σεπτέμβριο, η διεθνής κοινότητα έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, καθώς οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν δείχνουν διατεθειμένες να προβούν σε συμβιβασμούς, την ίδια στιγμή που ο ΟΗΕ δε φαίνεται ικανός να επέμβει αποτελεσματικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης