Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ρωσία αυξάνει συνεχώς τις στρατιωτικές της δυνάμεις στη Συρία

Reuters: Η Ρωσία αυξάνει συνεχώς τις στρατιωτικές της δυνάμεις στη Συρία
Αυτή είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική απόβαση των Ρώσων στη Συρία από τον Μάρτιο του 2016, οπότε και ο Vladimir Putin είχε υποσχεθεί σταδιακή αποχώρηση τους
Μετά το «ναυάγιο» της εκεχειρίας πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η Μόσχα ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις της στη Συρία, αποκαλύπτει έπειτα από σχετική έρευνα το Reuters.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου, η Ρωσία έχει στείλει τον τελευταίο καιρό στην εμπόλεμη ζώνη μεγάλο όγκο στρατευμάτων, μαχητικών αεροσκαφών αλλά πυραυλικά συστήματα.
Μάλιστα, το Reuters σχολιάζει πως αυτή είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική απόβαση των Ρώσων στη Συρία από τον Μάρτιο του 2016, οπότε και ο Vladimir Putin είχε υποσχεθεί σταδιακή αποχώρηση τους...
Όπως αναφέρεται, τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα εδάφους αέρος «S-300» που μετέφερε στη Συρία η Μόσχα, έχουν σκοπό να δημιουργήσουν μία ζώνη αέρος στην οποία δεν θα μπορεί να πετάξει τίποτα, κάτι που θα δώσει ένα σαφές μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες επιχειρούν στην περιοχή εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Σημειώνεται πως η Ρωσία συμμετέχει -πολύ- ενεργά στις επιχειρήσεις της συριακής κυβέρνησης εναντίον των ανταρτών στο Χαλέπι, με αποτέλεσμα μία εκατόμβη νεκρών….

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης