Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ο J. Albakr είναι ο ύποπτος που ψάχνει η γερμανική αστυνομία - Συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα

Γερμανία: Ο J. Albakr είναι ο ύποπτος που ψάχνει η γερμανική αστυνομία - Συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα
Ο Jaber Albakr φέρεται να σχεδίαζε επίθεση σε γερμανικό αεροδρόμιο
(upd3) Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος για βομβιστική επίθεση είναι ο Jaber Albakr από τη Δαμασκό της Συρίας και ζητάει οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη πληροφορία για αυτόν, σύμφωνα με το Sky News.
Η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στον κεντρικό σταθμό του Chemnitz και ένας ακόμα συνελήφθη στην περιοχή του Fritz Heckert, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν σχετίζονται με την υπόθεση.
Ένα tweet από την αστυνομία της Σαξωνίας υποστήριξε ότι "το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται και δεν ξέρουμε πού είναι και τι φοράει" συστήνοντας παράλληλα προσοχή.
Μία φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει έναν άνδρα με σκούρα μαλλιά να φοράει μία κολεγιακή και λέγεται ότι φορούσε τα ίδια ρούχα την τελευταία φορά που κάποιος τον είδε.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν επιδρομή σε ένα διαμέρισμα στο Fritz - Heckert - Gebiet και προκάλεσαν μία μικρή έκρηξη καθώς έμπαιναν μέσα.
Στη συνέχεια βρέθηκαν και μερικά γραμμάρια εκρηκτικών στο διαμέρισμα και προληπτικά εκκενώθηκε η γύρω περιοχή.
Οι αποσκευές του ζευγαριού που τέθηκε υπό κράτηση στον σταθμό εξετάζονται από ειδικές δυνάμεις.
Το περιοδικό Focus ανέφερε ότι ο Αlbakr σχεδίαζε επίθεση σε γερμανικό αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μεταβεί στη Γερμανία μαζί με πρόσφυγες από τη Συρία το 2015.
Υπάρχει μεγάλη παρουσία της αστυνομίας στο κτίριο και την περιοχή, ενώ συστήνεται στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εκατοντάδες Γερμανοί αστυνομικοί, ανάμεσά τους και αρκετοί κομάντος, χτένιζαν  μία περιφερειακή περιοχή στην πόλη Chemnitz για έναν ύποπτο για βομβιστική επίθεση αφού δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν σε επιδρομή που έκαναν νωρίτερα σε διαμέρισμα, όπως μετέδιδε το Reuters.
Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, ενώ η υπηρεσία μυστικών πληροφοριών δεν έχει ξεκαθαρίσει πού, πότε και πώς θα γινόταν η επίθεση.
Κατά τη διάρκεια της επιδρομής σε διαμέρισμα στη γειτονιά Fritz - Heckert, oι κομάντος προχώρησαν και σε μία έκρηξη, ενώ η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.
"Η περιοχή είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε ακόμα να αποκλείσουμε την απειλή για τον τοπικό πληθυσμό" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Tom Bernhardt, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σαξωνίας.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει μόνο ένας ύποπτος ή, και περισσότεροι.
Η Γερμανία δεν είχε βιώσει επιθέσεις από τρομοκράτες όπως η Γαλλία και το Βέλγιο μέχρι το καλοκαίρι του 2016.
Αλλά στα τέλη Ιουλίου 2016 το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για δύο επιθέσεις σε ένα τρένο και ένα μουσικό φεστιβάλ, όπου τραυματίστηκαν 20 αιτούντες ασύλου.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Κατοικημένη περιοχή στην πόλη Κέμνιτς της Γερμανίας  απέκλεισε η αστυνομία η οποία διέταξε την εκκένωση της  εξαιτίας απειλής καθώς υπάρχουν πληροφορίες για ομηρία σε διαμέρισμα.



Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, η οποία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τη φύση της απειλής. Παρόλα αυτά, οι αρχές ζήτησαν από τον κόσμο να αποφύγουν την περιοχή, όπως και να μην δημοσιεύουν στα social media φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση.



Αξιωματούχοι της αστυνομίας δεν επιβεβαίωσαν τις υποθέσεις για υπόθεση ομηρίας σε εξέλιξη.

(Πρώτη ενημέρωση 14:07, Σαββάτο 8 Οκτωβρίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης