Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ayrault (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Να διεξαχθούν έρευνες για τα πιθανά εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στη Συρία

tags :
Ayrault (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Να διεξαχθούν έρευνες για τα πιθανά εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στη Συρία
«Η Γαλλία δεσμεύεται όσο ποτέ άλλοτε για τη διάσωση του πληθυσμού στο Χαλέπι»
Τη διεξαγωγή ερευνών για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία ζήτησε σήμερα (10/10) ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Marc Ayrault, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του, τονίζοντας παράλληλα ότι ο πρόεδρος Francois Hollande θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του την κατάσταση στο Χαλέπι πριν αποφασίσει αν θα συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin.
Συγκεκριμένα, ο Ayrault κάλεσε το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης να διεξάγει έρευνες αναφορικά με τα πιθανά εγκλήματα πολέμου που λαμβάνουν χώρα στη Συρία, και ιδιαιτέρως στο Χαλέπι, το οποίο δέχεται μία άνευ προηγουμένου επίθεση τις τελευταίες εβδομάδες.
«Δε συμφωνούμε με το γεγονός ότι η Ρωσία βομβαρδίζει το Χαλέπι», τόνισε ο Ayrault, ενώ πρόσθεσε ότι «η Γαλλία δεσμεύεται όσο ποτέ άλλοτε για τη διάσωση του πληθυσμού στο Χαλέπι».
Αναφορικά με το αν οι πρόεδροι Γαλλίας και Ρωσίας θα συναντηθούν αυτές τις ημέρες, ο Ayrault ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «εάν ο Πρόεδρος το αποφασίσει (να συναντηθεί με τον Putin), αυτό δε θα συμβεί ώστε να ανταλλάξουν φιλοφρονήσεις».
Να σημειώσουμε ότι οι δύο ισχυροί άντρες αναμένεται να συναντηθούν στις 19 Οκτωβρίου, όταν και ο ρώσος πρόεδρος θα επιστεφθεί το Παρίσι, με την τωρινή κατάσταση ωστόσο στο Χαλέπι να δημιουργεί γκρίζα σύννεφα στις σχέσεις των δύο πλευρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης