Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Η επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας στη νοτιοανατολική Τουρκία πρέπει να λάβει τέλος

ΕΕ: Η επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας στη νοτιοανατολική Τουρκία πρέπει να λάβει τέλος
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή τη νέα επίθεση του PKK που στοίχισε τη ζωή 18 ατόμων
Στο γεγονός ότι η επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας ανάμεσα στους κούρδους μαχητές και τα μέλη των αρχών ασφαλείας της χώρας πρέπει να λάβει τέλος αναφέρθηκε σήμερα (10/10) η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή την πρόσφατη επίθεση των μαχητών του PKK στην επαρχία Χακάρι, η οποία στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 18 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους και αρκετοί πολίτες.
«Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, τόσο στρατιώτες όσο και άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην επαρχία Χακάρι στην νοτιοανατολική Τουρκία», τονίζει η ανακοίνωση, η οποία προσθέτει ότι «εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία στέκονται ενωμένοι ενάντια σε όλες τις μορφές τρομοκρατίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των Βρυξελλών, θέλοντας να δείξει ξεκάθαρα τη θέση που λαμβάνει επί του επίμαχου ζητήματος καθώς και τη δεδομένη στήριξη που παρέχει στην Άγκυρα.
Παράλληλα, η ανακοίνωση τονίζει την ανάγκη της λήξης της «επικίνδυνης κλιμάκωσης της βίας στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας», καθώς και το γεγονός ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές πρέπει να κατεβάσουν τα όπλα και να προχωρήσουν σε μία πολιτική διαδικασία που «θα βασίζεται σε έναν πραγματικό διάλογο».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνοδεύσει την εν λόγω διαδικασία», καταλήγει η ανακοίνωση.
Να σημειωθεί ότι από τον Ιούλιο του 2015, οι εχθροπραξίες ανάμεσα στους κούρδους μαχητές και τα μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας βρίσκονται στο κόκκινο, στοιχίζοντας τη ζωή σε χιλιάδες άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης