Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές αγορές θα περάσουν δύσκολα μέχρι το τέλος του 2016

tags :
Goldman Sachs: Οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές αγορές θα περάσουν δύσκολα μέχρι το τέλος του 2016
Οι αναλυτές της τράπεζας προβλέπουν μία μείωση από 2% στους S&P 500 και Stoxx Europe 600, μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο
Οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές αγορές θα έχουν μία δύσκολη περίοδο μέχρι το τέλος του 2016, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει και το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, η τράπεζα βασίζει τις δυσοίωνες προβλέψεις της στους πολιτικούς κινδύνους που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι μάλιστα είναι αυξημένοι από την αδύναμη οικονομία της Γηραιάς Ηπείρου και τις υψηλές τιμές των αμερικανικών μετοχών.
Μάλιστα, οι αναλυτές της τράπεζας προβλέπουν μία μείωση από 2% στους S&P 500 και Stoxx Europe 600, μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
«Τείνουμε προς το να είμαστε πιο αμυντικοί ως προς την Ασία και τις αναδυόμενες αγορές, περισσότερο απ' ότι για τις ανεπτυγμένες αγορές.
Είμαστε πιο απαισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες για ένα σοκ αυτή τη στιγμή.
Οι μετοχές είναι ένα δύσκολο περιουσιακό στοιχείο για να έχει κανείς στα χέρια του, χωρίς σαφή θετική τάση στην ανάπτυξη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Christian Mueller-Glissmann, επικεφαλής στρατηγικής χαρτοφυλακίου στην Goldman.
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει τα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Bank of America, σύμφωνα με τα οποία ο Stoxx 600 έχει ήδη χάσει 7,2% μέσα στο 2016, ενώ οι επενδυτές απέσυραν σχεδόν 93 δισ. δολ. από funds που παρακολουθούν ευρωπαϊκές μετοχές, για μία περίοδο έως και 35 εβδομάδες.
Ένας έτερος στρατηγικός αναλυτής της Goldman, ο David Kostin προβλέπει ότι ο S&P 500 θα φτάσει το Δεκέμβριο στις 2.100 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης