Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακυρώθηκε η επίσκεψη Putin στο Παρίσι - «Αγκάθι» το συριακό ζήτημα

Ακυρώθηκε η επίσκεψη Putin στο Παρίσι - «Αγκάθι» το συριακό ζήτημα
Ο γάλλος πρόεδρος Francois Hollande ζήτησε οι συζητήσεις των δύο πλευρών να περιοριστούν αποκλειστικά στο θέμα της Συρίας
(upd) Ακύρωθηκε τελικά η επικέιμενη επίσκεψη του Vladimir Putin στο Παρίσι, καθώς η ένταση ανάμεσα σε Μόσχα και Παρίσι ανεβαίνει επικίνδυνα, με αφορμή τις ρωσικές επιχειρίσεις στη Συρία.

Νωρίτερα, το bankingnews.gr μετέδιδε:  

Προς αναβολή δείχνει να οδηγείται η επίσκεψη του ρώσου προέδρου Vladimir Putin στο Παρίσι, στις 19 Οκτωβρίου, μετά από την πρόταση του γάλλου ομολόγου του, Francois Hollande, οι συζητήσει των δύο πλευρών να περιοριστούν αποκλειστικά στο συριακό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, οι δύο πλευρές συζήτησαν σήμερα (11/10) το πρωί για το ενδεχόμενο η επίσκεψη του Putin στο Παρίσι να περιοριστεί σε συνομιλίες μόνο για το θέμα της Συρίας, με την πλευρά της Μόσχας να απαντάει ότι επιθυμεί την αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψης τη 19η Οκτωβρίου.
Η εν λόγω εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη, εφόσον λάβει κανείς υπόψη του ότι ήδη από τη Δευτέρα (10/10) η Γαλλία είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της για την κατάσταση που επικρατεί στο Χαλέπι και τη συμβολή της Ρωσίας στην όλη κατάσταση, τονίζοντας ότι θα εξετάσει σοβαρά την κατάσταση προτού αποφασίσει αν ο πρόεδρος της χώρας θα συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του.
Να σημειώσουμε ότι πέραν της συνάντησης με τον Hollande, ο Putin είχε προγραμματίσει να εγκαινιάσει μία νέα Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία στο Παρίσι, καθώς και να επισκεφθεί μία ρωσική εικαστική έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης