Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολεμικό το κλίμα στην Ιταλία μετά τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις του Μπερλουσκόνι

Πολεμικό το κλίμα στην Ιταλία μετά τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις του Μπερλουσκόνι
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα ιταλικά συνδικάτα οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις Βρυξέλλες υπό την πίεση Γαλλίας και Γερμανίας, τα οποία και διακηρύσσουν κοινή δράση ενάντια στις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.
Στις δεσμεύσεις του περιλαμβάνεται η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και η διευκόλυνση των απολύσεων από τις επιχειρήσεις, που ξεσηκώνουν την οργή συνδικάτων και αντιπολίτευσης, ωστόσο ελάχιστοι εκτιμούν πως μπορεί τελικά να ανταποκριθεί μία κυβέρνηση με μπαράζ σκανδάλων στο ενεργητικό της που μάχεται κάθε λεπτό για την πολιτική της επιβίωση.
Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις η Ιταλία πρόκειται να οδηγηθεί σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές το αργότερο την ερχόμενη Άνοιξη, κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μείνει στον «αέρα» το σύνολο των μεταρρυθμίσεων και των μέτρων που θεωρούνται αναγκαία και επείγοντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι Μπερλουσκόνι κάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να υποστηρίξουν το σχέδιο, που προσεχώς θα οριστικοποιηθεί, λέγοντας ότι είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας.
Η αντιπολίτευση απαίτησε από τον Καβαλιέρε να παρουσιαστεί στη Βουλή και να εξηγήσει το περιεχόμενο της επιστολής, τόνισε ότι η επιστολή του «μοιάζει με βιβλίο παραμυθιών και ονείρων», επιμένοντας ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί άμεσα στις κάλπες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης