Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ayrault (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Λυπούμαστε για την ακύρωση της επίσκεψης Putin στο Παρίσι

Ayrault (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Λυπούμαστε για την ακύρωση της επίσκεψης Putin στο Παρίσι
Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «ήμασταν έτοιμοι να μιλήσουμε με τον Putin για την κατάσταση στη Συρία»
Τα βαθύτατη λύπη του για την ακύρωση της επίσκεψης του ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, στο Παρίσι εξέφρασε σήμερα (12/10) ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Marc Ayrault, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας.
Να σημειώσουμε ότι ο Putin είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί το Παρίσι στις 19 Οκτωβρίου, όπου θα πραγματοποιούσε συνάντηση με τον γάλλο ομόλογό του, Francois Hollande.
«Ήμασταν έτοιμοι να μιλήσουμε με τον Putin για την κατάσταση στη Συρία, ωστόσο ο ίδιος είχε προγραμματίσει να εγκαινιάσει και μία ρωσικής έκθεση, καθώς και μία ορθόδοξη εκκλησία στο Παρίσι», δήλωσε ο Ayrault, αναφορικά με την επίσκεψη και το πρόγραμμα του ρώσου προέδρου.
«Ο Putin αρνήθηκε να έρθει προκειμένου να συζητήσουμε για το ζήτημα της Συρίας, γεγονός που πρέπει να θυμόμαστε και που μας θλίβει, διότι επιθυμούμε να μιλήσουμε για τη Συρία», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του γάλλου υπουργού Εξωτερικών, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του Παρισιού για την εν λόγω εξέλιξη.
Να σημειώσουμε ότι χθες (11/10) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dimitry Peskov, δήλωσε πως ο πρόεδρος Putin αποφάσισε να ακυρώσει την επίσκεψή του στο Παρίσι, περιμένοντας μία «άνετη ημερομηνία» για τον γάλλο ομόλογό του, Francois Hollande.
Από την πλευρά του, ο γάλλος ηγέτης τόνισε ότι η εν λόγω απόφαση από πλευράς Μόσχας, «δε θα μας εμποδίσει από το να συνεχίσουμε τον διάλογο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης