Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zeid (ΟΗΕ): Εάν εκλεγεί ο Trump, μπορεί να γίνει επικίνδυνος

Zeid (ΟΗΕ): Εάν εκλεγεί ο Trump, μπορεί να γίνει επικίνδυνος
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα χαρακτήρισε «βαθιά ανησυχητικά και ενοχλητικά» ορισμένα από τα σχόλια του Trump
Κατά της εκλογής του υποψηφίου των ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, τάχθηκε ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Zeid Ra’ad al-Hussein, ο οποίος δήλωσε πως μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να θεωρηθεί επικίνδυνη.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΟΗΕ δήλωσε σήμερα (12/10) ότι «εάν εκλεγεί ο Trump πρόεδρος των ΗΠΑ, θα ήταν επικίνδυνος από μία διεθνή σκοπιά», κρούοντας με αυτόν τον τρόπο το καμπανάκι για το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.
Παράλληλα, ο Zeid τόνισε ότι ορισμένα από τα σχόλια που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων είναι «βαθιά ανησυχητικά και ενοχλητικά για μένα», ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα βασανιστήρια και τις «ευάλωτες κοινότες».
Ο Ιορδανός πρίγκιπας, ο οποίος πραγματοποίησε δηλώσεις ενώπιο των δημοσιογράφων, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να ρίξει τους τόνους του αναφορικά με τους σημαντικούς κινδύνου που δημιουργούνται από «λαϊκιστές και δημαγωγούς», κατατάσσοντας ουσιαστικά τον Trump στην εν λόγω κατηγορία.
Να σημειώσουμε ότι ο Donald Trump αποτελεί έναν από τους ελάχιστους προεδρικούς υποψηφίους των ΗΠΑ που έχει συγκεντρώσει τόσα πολλά ανησυχητικά σχόλια από διπλωμάτες και εκπροσώπους άλλων χωρών και οργανισμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης