Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Απολύτως καμία ρωσική ανάμειξη στις κυβερνο-επιθέσεις στο αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα

Putin: Απολύτως καμία ρωσική ανάμειξη στις κυβερνο-επιθέσεις στο αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα
Ο Putin εμφανίστηκε διατεθειμένος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε από τους δύο βασικούς υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ εκλεγεί, «αρκεί βεβαίως ο νέος ηγέτης των ΗΠΑ να επιθυμεί να συνεργαστεί με τη χώρα μας»
Η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο που ξέσπασε στις ΗΠΑ αναφορικά με τη δήθεν παρείσφρησή της στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος, όπως επεσήμανε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αποκαλύψεις των μηνυμάτων δεν περιέχουν οτιδήποτε που να είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας, ενώ αμφότερες οι προεκλογικές εκστρατείες των Donald Trump (Ρεπουμπλικάνοι) και Hillary Clinton (Δημοκρατικοί) εμφανίζονται να εκμεταλλεύονται την δήθεν ρωσική εμπλοκή «για να κερδίσουν πόντους» στη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ.
Την περασμένη Παρασκευή 7/10 η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε ευθέως τη Ρωσία για πρώτη φορά, για διεξαγωγή κυβερνο-επιθέσεων κατά οργανισμών του Δημοκρατικού Κόμματος, στο πλαίσιο των επερχόμενων αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου 2016.
Μάλιστα, χθες Τρίτη 11/10 ο Λευκός Οίκος επεσήμανε, ότι εξετάζει πληθώρα αντιδράσεων απέναντι στις υποτιθέμενες ρωσικές επιθέσεις.
Σύμφωνα με τον Putin, οι κατηγορίες περί δήθεν ρωσικών κυβερνο-επιθέσεων αποτελούν αμερικανικό τέχνασμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης: «Όλοι μιλούν για το 'ποιός το έκανε' [την κυβερνο-επίθεση]. Είναι όμως αυτό σημαντικό; Το πιο σημαντικό πράγμα είναι τί περιέχουν αυτές οι πληροφορίες».
Ο Putin εμφανίστηκε διατεθειμένος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε από τους δύο βασικούς υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ εκλεγεί, «αρκεί βεβαίως ο νέος ηγέτης των ΗΠΑ να επιθυμεί να συνεργαστεί με τη χώρα μας».
Όπως τόνισε ο ίδιος «το μόνο που κάνουν [οι δύο βασικοί προεδρικοί υποψήφιοι στις ΗΠΑ] είναι να μιλούν για εμάς. Φυσικά αυτό είναι ευχάριστο για εμάς, όμως μόνον μερικώς, επειδή όλοι οι υποψήφιοι επικαλούνται εσφαλμένα μια αντι-ρωσική ρητορική και δηλητηριάζουν τις διμερείς μας σχέσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης