Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αυτοκτόνησε στο κελί του ο 22χρονος Σύρος ύποπτος για τρομοκρατική επίθεση

Γερμανία: Αυτοκτόνησε στο κελί του ο 22χρονος Σύρος ύποπτος για τρομοκρατική επίθεση
Σοβαρές κατηγορίες σε βάρος των τοπικών αρχών εγείρουν οι συνήγοροι του κατηγορούμενου
Νεκρός στο κελί του στη Λειψία βρέθηκε τη νύχτα ο 22χρονος Σύρος Τζαμπέρ Αλμπάκρ, τον οποίο οι γερμανικές Αρχές είχαν συλλάβει ως ύποπτο για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης σε συνεργασία με την ISIS.
Οι συνήγοροί του δηλώνουν σοκαρισμένοι και εγείρουν σοβαρές κατηγορίες σε βάρος των τοπικών Αρχών, λέγοντας πως είχε διαπιστωθεί ο κίνδυνος αυτοχειρίας αλλά δεν ελήφθησαν μέτρα για την αποτροπή της.
Η αστυνομία πιστεύει πως ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ, ο οποίος ζούσε στη Γερμανία από πέρσι, σχεδίαζε μια επίθεση που έμοιαζε με αυτές του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2015, όπου σκοτώθηκαν 130 άτομα, και του Βελγίου τον Μάρτιο φέτος, όπου σκοτώθηκαν 32 άτομα.
«Το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου 2016, ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ, ο οποίος ήταν ύποπτος σχεδιασμού μιας σοβαρής επίθεσης, αυτοκτόνησε στο κέντρο κράτησης του νοσοκομείου των φυλακών της Λειψίας», ανέφερε σε ανακοίνωση του το υπουργείο, το οποίο θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στη Δρέσδη σήμερα στις 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας).
Νωρίτερα ο γερμανικός ειδησειογραφικός ιστότοπος Spiegel Online είχε ανακοινώσει ότι ο Αλμπάκρ βρίσκονταν υπό 24ωρη παρακολούθηση λόγω του αυξημένου κινδύνου αυτοκτονίας ή απεργίας πείνας.
Δεν είναι γνωστό ακόμα πώς αυτοκτόνησε, αλλά το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA δήλωσε ότι κρεμάστηκε στο κελί του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης