Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικές τάσεις για το πετρέλαιο λόγω αύξησης των αποθεμάτων - Στα 51,46 δολ. το Brent

Πτωτικές τάσεις για το πετρέλαιο λόγω αύξησης των αποθεμάτων - Στα 51,46 δολ. το Brent
Το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,78%, στα 49,79 δολ. ανά βαρέλι
Σε πτωτική πορεία βρίσκεται σήμερα Πέμπτη (13/10) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις κυρίως λόγω των στοιχείων του ΟΠΕΚ για την παραγωγή του Σεπτεμβρίου, τα οποία έδειξαν περεταίρω αύξηση των εξαγωγών, γεγονός που μεταφράζεται σε περεταίρω άνοδο των αποθεμάτων πετρελαίου παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:00 π.μ. το Brent βρίσκεται στο -0,68% και τα 51,46 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,78%, στα 49,79 δολ. ανά βαρέλι.
Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου για τις χώρες του ΟΠΕΚ έδειξαν άνοδο της παραγωγής κατά 220.000 βαρέλια ημερησίως, στα 33,39 εκατ. βαρέλια συνολικά, γεγονός που αναμένεται να καταστήσει ακόμα πιο δύσκολο το πάγωμα παραγωγής για το οποίο έχουν δεσμευτεί οι χώρες του Οργανισμού.
Παρά το γεγονός ότι οι τιμή του μαύρου χρυσού σημείωσε σταδιακή άνοδο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, οι αμφιβολίες για το κατά πόσο μία τέτοια συμφωνία θα υλοποιηθεί όντως, καθώς και έλλειψη σαφούς δέσμευσης από πλευράς Ρωσίας, φαίνεται ότι ρίχνουν την τιμή ξανά σε χαμηλότερα επίπεδα.
Υπενθυμίζουμε ότι η συμφωνία για πάγωμα παραγωγής συμφωνήθηκε προφορικά στο Αλγέρι στα τέλη Σεπτεμβρίου, και αναμένεται να επικυρωθεί επίσημα στη συνάντηση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη στις 30 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης