Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soft Bank: Σχεδιάζει τη δημιουργία τεράστιου επενδυτικού fund μαζί με τη Σαουδική Αραβία

Soft Bank: Σχεδιάζει τη δημιουργία τεράστιου επενδυτικού fund μαζί με τη Σαουδική Αραβία
Το «SoftBank Vision Fund» θα μπορούσε να αγγίξει τα 100 δισ. δολ.
Σε μία πολύ σημαντική κίνηση για τις επενδύσεις στον τεχνολογικό τομέα προχώρησε την Πέμπτη (13/10) η SoftBank Group, με τον ιαπωνικό κολοσσό να ανακοινώνει τη δημιουργία ενός fund σε συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία, το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο fund του είδους του παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της SoftBank, στο νέο fund, το οποίο φέρει την ονομασία «SoftBank Vision Fund», η εταιρία αναμένεται να επενδύσει τουλάχιστον 25 δισ. δολ. μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, με το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας να εξετάζει τη συμβολή επιπλέον 45 δισ. δολ. στο νέο ταμείο, δεδομένου ότι θα αποτελεί βασικό εταίρο.
Παράλληλα, η εταιρία πρόσθεσε ότι αναμένεται να συζητήσει με ορισμένους «μεγάλους επενδυτές διεθνώς» οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ενίσχυση του fund, το συνολικό ποσό διαχείρισης του οποίου θα μπορούσε να αγγίζει τα 100 δισ. δολ.
«Με την ίδρυση του SoftBank Vision, θα είμαστε σε θέση να επιταχύνουμε τις επενδύσεις στις εταιρίες τεχνολογίας παγκοσμίως», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Masayoshi Son, προσθέτοντας ότι το εν λόγω fund «κατά την επόμενη δεκαετία θα είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στον τομέα της τεχνολογίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης