Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Περιορισμένες οι εκροές από τη μονάδα διαχείρισης πλούτου - Καμία ανησυχία

tags :
Deutsche Bank: Περιορισμένες οι εκροές από τη μονάδα διαχείρισης πλούτου - Καμία ανησυχία
Εκροές παρατηρήθηκαν και στη μονάδα διαχείρισης πλούτου της Ασίας, με τον νέο επικεφαλής Lok Yim, να δηλώνει επίσης ότι δεν υπάρχει κάποια ανησυχία
Καθησυχαστικά εμφανίζονται κορυφαία στελέχη της Deutsche Bank, αναφορικά με τις εκροές που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα στο τμήμα διαχείρισης πλούτου (wealth management) της γερμανικής τράπεζας.
Ο Fabrizio Campelli, επικεφαλής του τμήματος, δήλωσε στο Reuters ότι η ανησυχία των τελευταίων εβδομάδων σχετικά με το πρόστιμο - μαμούθ, ύψους 14 δισ. δολ. από τις ΗΠΑ, έχει οδηγήσει σε κάποιες εκροές, οι οποίες δεν προκαλούν ανησυχία.
Όπως τόνισε ο Campelli, η τράπεζα συνεργάζεται με τους πελάτες της, προκειμένου να απαντήσει στις όποιες ανησυχίες τους.
Από τη Deutsche αποχώρησε αυτή την εβδομάδα ο επικεφαλής της μονάδας διαχείρισης πλούτου για την περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού, Ravi Raju, και τη θέση του πήρε ο Lok Yim.
O Yim δήλωσε, επίσης, ότι οι εκροές στην Ασία δεν είναι σημαντικές.
Στους πελάτες της Ασίας και του Ειρηνικού αντιστοιχεί περίπου το 14% των κεφαλαίων που διαχειρίζεται παγκοσμίως η Deutsche.
«Δίνουμε (στους πελάτες) τα στοιχεία, τους λέμε την αλήθεια και είμαστε απόλυτα ανοικτοί σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά και για το ότι κάποια από τα πράγματα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι φήμες και όχι γεγονότα», σημείωσε ο Yim. O Campelli πρόσθεσε ότι πιστεύει πως αντίστοιχη αντίδραση με αυτή των πελατών στην Ασία υπάρχει και σε άλλες περιοχές.
Η Deutsche Bank έχει αυξήσει την παρουσία της στην Ασία, μία περιοχή που έχει αναδυθεί ως πεδίο μάχης για τους διαχειριστές πλούτου τα τελευταία χρόνια, καθώς οι αγορές της Δύσης επιβραδύνονται.
Ο Campelli δήλωσε ότι η Deutsche παραμένει δεσμευμένη σε επενδύσεις στην περιοχή, που είναι και η μεγαλύτερη μηχανή ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.
Η τράπεζα διαχειρίζεται πλέον περιουσίες άνω των 5 εκατ. δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, ενώ πριν εστίαζε σε πλουσιότερους πελάτες με περιουσία άνω των 20 εκατ. δολαρίων.
Σημειώνεται ωστόσο ότι η ανησυχία για τις εξελίξεις στη Deutsche Bank επιμένει, καθώς μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες οι προσπάθειες της διοίκησης για συμβιβασμό με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. 
Σήμερα η μετοχή της γερμανικής τράπεζας σημειώνει άνοδο 1,6% στα 12,2 ευρώ. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης