Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 6 τραυματίες από την έκρηξη στο εργοστάσιο της BASF

Γερμανία: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 6 τραυματίες από την έκρηξη στο εργοστάσιο της BASF
Η ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει ότι δύο ακόμα εργαζόμενοι αγνοούνται
Τουλάχιστον δύο νεκροί υπάλληλοι, καθώς και έξι ακόμα τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης που έλαβε χώρα τη Δευτέρα (17/10) στο εργοστάσιο της εταιρίας χημικών BASF στο Ludwigshafen της Γερμανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, οι έξι τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της περιοχή σε σοβαρή κατάσταση, ενώ υπήρξαν και αρκετοί ακόμα με ελαφριές κακώσεις, οι οποίοι ωστόσο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Παράλληλα, η εταιρία πρόσθεσε ότι το δυστύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια εργασιών σε ένα σύστημα αγωγών του εργοστασίου, ενώ πρόσθεσε ότι δύο ακόμα εργαζόμενοι αγνοούνται, με τα σωστικά συνεργεία να πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Η εν λόγω έκρηξη, η οποία έλαβε χώρα στο κεντρικό εργοστάσιο της BASF, προκάλεσε την αναστολή λειτουργίας του, καθώς και τη μερική διακοπή εφοδιασμού σε περίπου 20 ακόμα εργοστάσια της εταιρίας.
Να σημειώσουμε ότι οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πέριξ του εργοστασίου δεν κατέδειξαν αυξημένα επίπεδα τοξικών ουσιών στον αέρα και στο έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης