Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος του πετρελαίου λόγω αποθεμάτων ΗΠΑ – Στα 52,12 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζεται η άνοδος του πετρελαίου λόγω αποθεμάτων ΗΠΑ – Στα 52,12 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,91% στα 50,75 δολ. ανά βαρέλι
Συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη (19/10) η ανοδική πορεία του πετρελαίου, με την τιμή του μαύρου χρυσού να δέχεται ώθηση κυρίως λόγω της πτώσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, καθώς και λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης πεποίθησης του ΟΠΕΚ ότι το πάγωμα παραγωγής θα καταστεί εφικτό.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,85%, στα 52,12 δολ. ανά βαρέλι, ενώ ακόμα μεγαλύτερη είναι η αύξηση της τιμής του αργού, το οποίο βρίσκεται στο +0,91% και τα 50,75 δολ. ανά βαρέλι.
Πέραν των προαναφερθέντων παραγόντων, οι αναλυτές εκτιμούν ότι σημαντικό ρόλο στην άνοδο του πετρελαίου διαδραμάτισε και η αποδυνάμωση του δολαρίου, ωστόσο προειδοποιούν ότι τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας για τον Σεπτέμβριο ενδέχεται να διαβρώσουν την ανοδική δυναμική του μαύρου χρυσού.
Χθες (18/10) ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι χώρες-μέλη του Οργανισμού θα καταλήξουν στην πολυπόθητη συμφωνία στις 30 Νοεμβρίου, ενώ πρόσθεσε ότι στην συνάντηση που θα έχουνε στα τέλη του τρέχοντος μήνα, θα παραστεί και υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της ρωσικής πλευράς, προκειμένου να συζητηθεί η συμμετοχή της Μόσχας στην εν λόγω συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης