Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τη συμφωνία για πάγωμα παραγωγής

ΟΠΕΚ: Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τη συμφωνία για πάγωμα παραγωγής
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού εκτιμά ότι η εν λόγω συμφωνία αποτελεί "σημείο καμπής" για την αγορά πετρελαίου
Την αποφασιστικότητά του στο να εφαρμοστεί η πολυαναμενόμενη συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Mohammad Barkindo, τονίζοντας ότι οι χώρες-μέλη θα περάσουνε από τα λόγια στην πράξη.
Συγκεκριμένα, ο Barkindo απέρριψε τις όποιες εικασίες υπάρχουν ότι η συμφωνία ανάμεσα στις χώρες του ΟΠΕΚ θα αποτύχει, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ο Οργανισμός να δέσει δράση πίσω από τις λέξεις και να σταθεροποιήσει την αγορά πετρελαίου.
Παράλληλα, ο Γ.Γ. του Οργανισμού εκτιμά ότι η εν λόγω συμφωνία αποτελεί "σημείο καμπής" για την αγορά πετρελαίου, τονίζοντας ότι αυτό που την κάνει μοναδική είναι ότι "όλα τα 14 κράτη μέλη συμφώνησαν με την απόφαση αυτή".
Εκπρόσωποι τόσο εντός όσο και εκτός ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στις 28 και 29 Οκτωβρίου στη Βιέννη, προκειμένου να συζητήσουν το πλήρες πλαίσιο της συμφωνίας, έναν μήνα ακριβώς πριν από την επίσημη συνάντηση του Οργανισμού στις 30 Νοεμβρίου.
"Με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε να κινούμαστε προς το συνέδριο τις 30ης Νοεμβρίου, όπου αναμένουμε όλα τα δομικά στοιχεία να είναι σε θέση ώστε να τεθεί έγκαιρα η συμφωνία", υπογράμμισε ο Barkindo.
Αναφερόμενος στις τρεις χώρες που έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία (Ιράν, Νιγηρία και Λιβύη), ο Γ.Γ. του ΟΠΕΚ τόνισε ότι το ανώτατο όριο παραγωγής δίνει την ευελιξία στον Οργανισμό να λάβει υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες των εν λόγω μελών της.
Να σημειώσουμε ότι οι δηλώσεις του Barkindo έχουν συντελέσει και αυτές στην περεταίρω άνοδο της τιμής του πετρελαίου, με τους αναλυτές ωστόσο να εκτιμούν ότι η εν λόγω τόνωση των τιμών είναι περιστασιακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης