Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του προς τη Βρετανία το Βερολίνο, ενόψει των συνομιλιών για το Brexit

Σκληραίνει τη στάση του προς τη Βρετανία το Βερολίνο, ενόψει των συνομιλιών για το Brexit
Η Καγκελάριος έδωσε εντολή στους αξιωματούχους να αποφύγουν επαφές που θα έδιναν την εντύπωση πως το Λονδίνο έχει πλεονέκτημα
Σκληραίνει ολοένα τη στάση της προς το Ηνωμένο Βασίλειο η γερμανική κυβέρνηση, θέλοντας να καταστήσει σαφή τη γραμμή που θα ακολουθήσουν οι Βρυξέλλες, ενόψει των συνομιλιών για το Brexit.
Όπως δήλωσε στο Bloomberg πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση της Angela Merkel, η Γερμανίδα Καγκελάριος έδωσε εντολή στους αξιωματούχους της να αποφύγουν επαφές και κινήσεις που θα έδιναν την εντύπωση πως το Λονδίνο έχει το πλεονέκτημα στις επικείμενες διαπραγματεύσεις.
Επίσης, σε ορισμένα υπουργεία δόθηκε η εντολή να αποφεύγουν τις επίσημες επαφές με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου, προς αποφυγήν οποιασδήποτε αποκάλυψης σχετικά με τις διαπραγματευτικές θέσεις.
Σημειώνεται πως το Βερολίνο έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως δεν θα γίνει κάποια διαπραγμάτευση πριν ενεργοποιηθεί κι επίσημα το σχετικό άρθρο (άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας) για την αποχώρηση ενός μέλους από το μπλοκ.
Επίσης, η πηγή δήλωσε στο πρακτορείο πως η βασική θέση της κ.Merkel παραμένει σταθερή:
Για την πλήρης συμμετοχή στην ενιαία αγορά, απαιτείται η αποδοχή των τεσσάρων ελευθεριών της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης