Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οξύτατη κριτική σε Putin από Merkel και Hollande για το Χαλέπι – Ζητούν άμεσα κατάπαυση πυρός

Οξύτατη κριτική σε Putin από Merkel και Hollande για το Χαλέπι – Ζητούν άμεσα κατάπαυση πυρός
Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επιβολή νέων κυρώσεων προς τη Ρωσία
Οξύτατη κριτική απέναντι στον ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, άσκησαν την Τετάρτη (19/10) η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, και ο γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande, αναφορικά με τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, ζητώντας της άμεση κατάπαυση πυρός από Ρωσία και συριακή κυβέρνηση στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, μέσω κοινής ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι δύο ηγέτες, μετά την ολοκλήρωσης της συνάντησής τους με τον ρώσο πρόεδρο στο Βερολίνο, ζητήθηκε η άμεση διακοπή των βομβαρδισμών στο Χαλέπι, καθώς και επέκταση της κατάπαυσης πυρός που έχει κηρυχθεί τις τελευταίες ώρες από τη Ρωσία στην περιοχή.
"Είχαμε μία πολύ σαφής και σκληρή συζήτηση", δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος αναφορικά με τις συζητήσεις που είχε με τον Putin για το θέμα της Συρίας, τονίζοντας ότι ορισμένες από τις αεροπορικές επιδρομές συνιστούν εγκλήματα πολέμου βάσει του διεθνούς δικαίου.
"Οι εν λόγω βομβαρδισμοί είναι απάνθρωποι, και αποτελούν μία φριχτή εμπειρία για τους αμάχους", υπογράμμισε η Merkel, ενώ πρόσθεσε ότι η Μόσχα οφείλει να εκμεταλλευτεί την επιρροή της προς το καθεστώς Assad προκειμένου να αποτρέψει τους θανάτους στην περιοχή.
Από την άλλη πλευρά, ο Hollande δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί πρέπει να σταματήσουν άμεσα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "αυτό που συμβαίνει την παρούσα στιγμή στο Χαλέπι συνιστά ένα πραγματικό έγκλημα πολέμου".
"Δε μπορώ να ανεχτώ τη βία εναντίον άμαχου πληθυσμού υπό το πρόσχημα της μάχης κατά της τρομοκρατίας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο γάλλος πρόεδρος.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο περεταίρω επιβολής κυρώσεων προς τη Μόσχα, οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι η εν λόγω προοπτική παραμένει στο τραπέζι και ότι θα ζητηθεί μεταξύ των ηγετών της ΕΕ κατά τη διάρκεια της συνόδου που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας.
Υπενθυμίζουμε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών με τον Putin πραγματοποιήθηκε παρουσία και του ουκρανού προέδρου, Petro Poroshenko, προκειμένου να συζητηθεί η επίλυση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης