Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοικτό το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας από την ΕΕ, λόγω του συριακού

Ανοικτό το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας από την ΕΕ, λόγω του συριακού
«Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, εάν συνεχισθούν οι ωμότητες»
Ανοικτό αφήνει η Ευρωπαϊκή Ένωση το ενδεχόμενο να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, εξαιτίας των εκτεταμένων επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το σχέδιο συμφωνίας της διήμερης (20-21/10) Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, με επιπλέον κυρώσεις απειλείται όχι νόμο η Ρωσία, αλλά και οι υπόλοιποι υποστηρικτές του καθεστώτος του Bashar al-Assad.
Ειδικότερα, το σχετικό σχέδιο που είχε εγκριθεί την περασμένη Δευτέρα από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε., περιελάμβανε το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων σε Σύρους που υποστηρίζουν το καθεστώς.
Ωστόσο, στο νέο κείμενο δεν υπάρχει κάποια αναφορά στην εθνικότητα, γεγονός που θέτει υπό τον άμεσοι κίνδυνο επιπλέον κυρώσεων τη Μόσχα, αλλά και τους υπόλοιπους μη Σύρους που υποστηρίζουν τον Assad.
«Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, περιλαμβανομένων επιπλέον περιοριστικών μέτρων κατά ιδιωτών και θεσμών που υποστηρίζουν το καθεστώς, εάν συνεχισθούν οι ωμότητες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης