Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Δεν επιθυμούμε να αναπαράγουμε ένα υπάρχον μοντέλο που κατέχει άλλη χώρα με την ΕΕ

Theresa May: Δεν επιθυμούμε να αναπαράγουμε ένα υπάρχον μοντέλο που κατέχει άλλη χώρα με την ΕΕ
Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας τόνισε ότι η χώρα της θα αναπτύξει το δικό ης μοναδικό μοντέλο
Στο γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν επιθυμεί να αναπαράγει ένα ήδη υπάρχον μοντέλο που κατέχει άλλη χώρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρθηκε χθες (24/10) η πρωθυπουργός της χώρας, Theresa May, στο πλαίσιο της συνάντησής της που είχε με τους επικεφαλής Σκωτίας, Ουαλίας και Β. Ιρλανδίας για το θέμα του Brexit.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η May, "εμείς δεν επιδιώκουμε να αναπαράγουμε οποιοδήποτε υπάρχον μοντέλο που έχει οποιαδήποτε άλλη χώρα στις συναλλαγές της με την ΕΕ", θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει την επιθυμία του Ηνωμένου Βασιλείου να αναπτύξει διαφορετική σχέση με την Ένωση.
"Θα αναπτύξουμε το δικό μας βρετανικό μοντέλο, μία νέα σχέση για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο θα βρίσκεται εκεί όταν βρεθούμε εκτός Ένωσης", τόνισε μεταξύ άλλων η βρετανίδα πρωθυπουργός.
Παράλληλα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση "θα παρέχει τον απαραίτητο χρόνο για τις γενικές συζητήσεις στο κοινοβούλιο", οι οποίες θα λάβουν χώρα πριν και μετά την περίοδο των Χριστουγέννων.
Επιπλέον, η May πρόσθεσε ότι έχει καταστήσει σαφές σε άλλες χώρες της ΕΕ ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη ξεκινήσει τις προπαρασκευαστικές εμπορικές συνομιλίες με τις χώρες εκτός της Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης