Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Το σχέδιο της Clinton για τη Συρία θα μας οδηγήσει σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

tags :
Trump: Το σχέδιο της Clinton για τη Συρία θα μας οδηγήσει σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Λόγω της πιθανότητας στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία είπε ο Trump
Την θέση ότι το σχέδιο της Hillary Clinton για τη Συρία «θα οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» λόγω της πιθανότητας στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία διατύπωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό αξίωμα Donald Trump.
Ο Trump σε συνέντευξη του στο Reuters κατέρριψε την έως σήμερα θέση των ΗΠΑ για τη Συρία, υποστηρίζοντας ότι η προσπάθεια να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος είναι πιο σημαντική από το να πεισθεί ο Σύρος πρόεδρος Bashar al Assad να εγκαταλείψει την εξουσία.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εστιαστούμε στην ISIS.
Δεν θα πρέπει να εστιαζόμαστε στη Συρία.
Θα καταλήξουμε σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για τη Συρία αν ακούσουμε την Clinton.
Δεν πολεμάς τη Συρία πια, πολεμάς τη Συρία, τη Ρωσία και το Ιράν, εντάξει;
Η Ρωσία είναι πυρηνική χώρα, αλλά μια χώρα όπου τα πυρηνικά δουλεύουν, σε σχέση με άλλες χώρες που απλώς μιλάνε (για κατοχή πυρηνικών)» υποστήριξε ο Trump, τονίζοντας ότι ο Assad είναι πολύ ισχυρότερος σήμερα από ότι ήταν πριν από τρία χρόνια.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικών διερωτήθηκε πώς θα μπορούσε η Clinton να διαπραγματευτεί με τον Putin μετά τη δαινομοποίηση του Ρώσου προέδρου από την υποψήφια των Δημοκρατικών ενώ έβαλε και κατά του Obama για την διολίσθηση των αμερικανικών σχέσεων με τις Φιλιππίνες.
Παράλληλα, παραπονέθηκε για την έλλειψη υποστήριξης από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην προεκλογική του εκστρατεία και είπε ότι θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές εύκολα αν τον υποστήριζαν τα στελέχη του κόμματος.
«Αν είχαμε κομματική ενότητα, δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε αυτές τις εκλογές από τη Hillary Clinton» είπε ο Trump, τα ποσοστά του οποίου είναι κατά πολύ χαμηλότερα αυτά της Clinton και ενώ απομένουν περίπου δύο εβδομάδες από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
«Ο κόσμος είναι πολύ θυμωμένος με την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, γιατί αυτές οι εκλογές είναι εκλογές που θα κερδίζαμε 100% σίγουρα, αν είχαμε υποστήριξη από την κορυφή. Νομίζω ότι θα τις κερδίσουμε έτσι κι αλλιώς» κατέληξε ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης