Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Οι επενδυτές απέσυραν 8 δισ. ευρώ από τα ETFs κατά τη διάρκεια του 2016

tags :
Deutsche Bank: Οι επενδυτές απέσυραν 8 δισ. ευρώ από τα ETFs κατά τη διάρκεια του 2016
Πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάρρευση, μετά την ισχυρή απόδοση του 2015, όταν η μονάδα είχε προσκελκύσει εισροές ύψους 28 δισ. ευρώ
«Αιμορραγεί» η μονάδα ETFs της Deutsche Bank, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι επενδυτές έχουν αποσύρει ποσό 8 δισ. ευρώ από τις αρχές του 2016.
Την ώρα που η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας εξετάζει την πώληση δραστηριοτήτων, οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα ETFs. 
Πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάρρευση, μετά την ισχυρή απόδοση του 2015, όταν η μονάδα είχε προσκελκύσει εισροές ύψους 28 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ETFGI, συμβουλευτική η οποία εδρεύει στο Λονδίνο. 
«Είναι σαφές ότι ο θόρυβος γύρω από τη Deutsche Bank δεν βοήθησε την μονάδα ETF» δήλωσε στους Financial Times ανώτατο στέλεχος από ανταγωνιστική μονάδα διαχείρισης ενεργητικού, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του. 
Εκπρόσωπος της Deutsche Bank δήλωσε στους FT ότι οι εκροές «είναι μέρος της ευρύτερης τάσης» απομάκρυνσης από τα ETF που προσφέρουν κάλυψη για απώλειες από νομίσματα (currency hedged).
Σημειώνεται ότι οι εκροές αντιστοιχούν στο 10% των συνολικών κεφαλαίων ETFs που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της γερμανικής τράπεζας. 
Η Deutsche Bank έχει εγγράψει δαπάνες 5,5 δισ. ευρώ προκειμένου να καλύψει το νομικό κόστος, αλλά η απειλή υψηλότερων προστίμων (και ενώ είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ για τον διακανονισμό) την αναγκάζει να εξετάσει και άλλες επιλογές, όπως η πώληση της μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης