Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας για την κατασκευή αγωγού πετρελαίου στη Ντακότα

Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας για την κατασκευή αγωγού πετρελαίου στη Ντακότα
H κατασκευή του αγωγού μπορεί να συνεχιστεί στην έκταση ιδιοκτησίας της κατασκευάστριας εταιρείας
Σε συγκρούσεις με 117 συλλήψεις από την αστυνομία και τουλάχιστον έναν τραυματισμό κατέληξε η πολύμηνη διαμάχη ανάμεσα σε διαδηλωτές που υπερασπίζονται το περιβάλλον και την εταιρεία Energy Transfer Partners, η οποία κατασκευάζει έναν αγωγό μεταφοράς πετρελαίου στην Ντακότα των ΗΠΑ.
Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στην περιοχή, όταν οι διαδηλωτές εισέβαλαν σε χώρο ιδιοκτησίας της Energy Transfer Partners, προκειμένου να εμποδίσουν τη συνέχιση των έργων.
Η εταιρεία με έδρα το Τέξας κατασκευάζει αγωγό μήκους 1.200 μιλίων, για να μεταφέρει πετρέλαιο από τη δυτική Βόρεια Ντακότα στο Ιλινόις.
Η χάραξη όμως του αγωγού περνάει κοντά από την γη των αυτόχθονων ινδιάνων Σίου, οι οποίοι υποστηρίζουν, ότι ο αγωγός θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα αποθέματα νερού γύρω από τη λίμνη Oahe και να διαταράξει τους πολιτιστικούς τους χώρους.
Κρατικοί αξιωματούχοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν, ότι ο αγωγός δεν περνάει από «ευαίσθητες» περιοχές.
Η φυλή προσέφυγε στη Δικαιοσύνη προσβάλλοντας τις εκδοθείσες άδειες κατασκευής του έργου, όμως τον Σεπτέμβριο ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την προδφυγή.
Ωστόσο, τρεις ομοσπονδιακές υπηρεσίες παρενέβησαν και διέταξαν να σταματήσουν τα έργα γύρω από τη λίμνη Oahe, ένα μεγάλο σημείο του ποταμού Μισούρι, μέχρι να επανεξεταστεί το ζήτημα.
Εν τω μεταξύ, η κατασκευή του αγωγού μπορεί να συνεχιστεί στην έκταση ιδιοκτησίας της κατασκευάστριας εταιρείας, με στόχο την ολοκλήρωση του έργου έως το τέλος του έτους.
Μετά τις συγκρούσεις με την αστυνομία και τις συλλήψεις για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας, οι διαδηλωτές ανακοίνωσαν, ότι θα σταθούν εμπόδιο στην κατασκευή του αγωγού με κινητοποιήσεις σε σημεία που αυτός περνάει από ομοσπονδιακό έδαφος.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης