Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το Bitcoin, λόγω πτώσης του γουάν – Ξεπέρασε τα 688 δολάρια

tags :
Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το Bitcoin, λόγω πτώσης του γουάν – Ξεπέρασε τα 688 δολάρια
Η τιμή του περί τις 20:00 ανέρχεται στα 687,6 δολάρια
Το διασημότερο ψηφιακό νόμισμα συνεχίζει ακάθεκτο την ανοδική του πορεία, δεχόμενο ακόμα μεγαλύτερη ώθηση από την πτώση του κινεζικού γουάν.
Η αύξηση στην αξία του Bitcoin άγγιξε το 9% την τρέχουσα εβδομάδα (μέχρι στιγμής), μία επίδοση που είναι η καλύτερη από τον περασμένο Ιούνιο.
Η τιμή του περί τις 20:00 ανέρχεται στα 687,6 δολάρια, ενώ νωρίτερα σκαρφάλωσε ακόμα και πάνω από τα 688.
Να θυμίσουμε πως χθες 27/10 ο αναλυτής της Needham, Spencer Bogart, προχώρησε σε αύξηση της τιμής – στόχου για το Bitcoin, βασιζόμενος σε μία σειρά από θετικές εξελίξεις για το ψηφιακό νόμισμα.
Πλέον, η τιμή – στόχος για τον «ψηφιακό χρυσό» διαμορφώνεται στα 848 δολάρια, από 655 που ήταν πριν.
Όπως τονίζει ο αναλυτής, οι επικείμενες βελτιώσεις στο πρωτόκολλο των ψηφιακών νομισμάτων αλλά και τα σαφώς υψηλότερα οικονομικά μεγέθη του κλάδου, προμηνύουν μία αύξηση στην τιμή του Bitcoin, ενώ δεν γίνεται να μη ληφθούν υπόψη και τα βασικά πλεονεκτήματά του που είναι αποκεντρωμένο, χωρίς συνοριακούς περιορισμούς.
Επιπλέον, είναι peer – peer, ένα χαρακτηριστικό που του προσδίδει αμεσότητα στις συναλλαγές, ενώ δεν απαιτεί την παρέμβαση των τραπεζών, κάτι που ίσως είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του (κάτι για το οποίο η Ε.Κ.Τ. "πολεμά" τα ψηφιακά νομίσματα…).
Το Bitcoin ευνοείται επίσης από την γενικότερη τάση της παγκοσμιοποίησης, αλλά και την μεταβλητότητα που υπάρχει στις αγορές/ισοτιμίες και του προσδίδει την ιδιότητα του «ασφαλούς καταφυγίου» για τους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης