Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sell off στο μεξικανικό πέσο λόγω Trump - Πιέσεις και στο δολάριο έναντι ευρώ, γεν

Sell off στο μεξικανικό πέσο λόγω Trump - Πιέσεις και στο δολάριο έναντι ευρώ, γεν
Το ευρώ ενισχυόταν σε υψηλά τριών εβδομάδων, στα 1,1069 δολ. ενισχυμένο σχεδόν 2% από τα χαμηλά 7,5 μηνών της περασμένης εβδομάδας (1,0851)
Αναταραχή προκαλεί στην αγορά συναλλάγματος η δημοσκοπική ανάκαμψη τυ Donald Trump, στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Οι επενδυτές ανησυχούν καθώς τα δεδομένα ανατρέπονται και η νίκη Clinton δεν θεωρείται πλέον δεδομένη.
Το μεξικανικό πέσο δέχθηκε ισχυρό πλήγμα, καθώς θεωρείται το πιο ευάλωτο νόμισμα στην περίπτωση μιας προεδρικής θητείας του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump.
Ο Trump έχει δηλώσει ότι θα χτίσει τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και ότι θα επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές προϊόντων.


Το πέσο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών, διευρύνοντας τις απώλειές του στα 19,380 ανά δολάριο.
Ισχυρές πιέσεις δέχεται και το δολάριο, με τους επενδυτές να εκτιμούν ότι ο Trump προτιμά ένα πιο αδύναμο νόμισμα, δεδομένης της τάσης του για προστατευτισμό στο διεθνές εμπόριο.
Το ευρώ ενισχυόταν σε υψηλά τριών εβδομάδων, στα 1,1069 δολ. ενισχυμένο σχεδόν 2% από τα χαμηλά 7,5 μηνών της περασμένης εβδομάδας (1,0851).
Το δολάριο υποχωρεί από τα υψηλά τριών μηνών και έναντι του ιαπωνικού γεν, στα 103,69 γεν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης