Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Περαιτέρω ανάπτυξη στον κατασκευαστικό κλάδο τον Οκτώβριο 2016 – Στις 52,6 μονάδες ο PMI

Μ. Βρετανία: Περαιτέρω ανάπτυξη στον κατασκευαστικό κλάδο τον Οκτώβριο 2016 – Στις 52,6 μονάδες ο PMI
Η επιχειρηματική δραστηριότητα αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους
Περαιτέρω ανάπτυξη σημειώθηκε στον κατασκευαστικό κλάδο της Μεγάλης Βρετανίας τον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, με τις εργασίες κατοικιών να αποτελούν τον κύριο μοχλό καθοδήγησης του κλάδου.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI βρέθηκε στις 52,6 μονάδες, έναντι 52,3 μονάδων τον Σεπτέμβριο, παραμένοντας πάνω από το όριο των 50 μονάδων, που υποδηλώνει ανάπτυξη, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.
Οι δραστηριότητες στον τομέα της στέγασης παρέμειναν κλειδί για τον κλάδο, σημειώνοντας σταθερή άνοδο, με τον ρυθμό ανάπτυξης μάλιστα να είναι ελαφρώς ασθενέστερος σε σχέση με το υψηλό οκτώ μηνών που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο.
Παράλληλα, σημειώθηκε μία σταθεροποίηση στην εμπορική δραστηριότητα, ενώ σε ότι αφορά τις δραστηριότητες των πολιτικών μηχανικών, υπήρξε ελαφριά μείωση, αποτελώντας το αδύναμο σημείο του κλάδου.
Σε ότι αφορά τις νέες εργασίες, η ανάπτυξη κινήθηκε σε μέτριους ρυθμούς και παρέμεινε πολύ χαμηλότερα σε σχέση με το υψηλά του έτους που καταγράφηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016.




wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης