Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μερίδιο 20% που διαθέτει στην Hua Xia πουλά η Deutsche Bank – Πάνω από 3 δισ. ευρώ το deal

tags :
Το μερίδιο 20% που διαθέτει στην Hua Xia πουλά η Deutsche Bank – Πάνω από 3 δισ. ευρώ το deal
Η αποδέσμευση από την Hua Xia αυξάνει το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Deutsche κατά 50 μονάδες βάσης
Το μερίδιο 20% που διαθέτει στην κινεζική Hua Xia πουλά ο γερμανικός κολοσσός, συνεχίζοντας έτσι το… ξεπούλημα που ξεκίνησε όταν τις επιβλήθηκε το (διαπραγματεύσιμο) πρόστιμο ύψους 14 δισ. δολαρίων από το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι αρμόδιες εποπτικές Αρχές έδωσαν το ΟΚ για τη συναλλαγή, γεγονός που δίνει την ευκαιρία στη Deutsche Bank να πουλήσει το μερίδιο της στην PICC Property and Casualty, εγκαταλείποντας έτσι από τη τράπεζα που είχε επενδύσει από το 2006.
Η αποδέσμευση από την Hua Xia αυξάνει το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Deutsche κατά 50 μονάδες βάσης, στο 11,6%.
Αν και η γερμανική τράπεζα είχε προαναγγείλει πέρυσι έσοδα ύψους 3,2 με 3,7 δισ. ευρώ από την πώληση, πλέον, λόγω της μεταβολής στην ισοτιμία γουάν/ευρώ, το deal δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 3,5 δισ,
Σημειώνεται πως η Deutsche είχε υπολογίσει στα 2,8 δισ. το μερίδιό της στη Hua Xia στις 30/9 του τρέχοντος έτους.
Υπενθυμίζεται πως στις 28/9 η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης πούλησε τη βρετανική Abbey Life Assurance, με το τίμημα ανέρχεται στα 935 εκατ. στερλίνες.
Η Abbey Life, η οποία ήταν υπό τη διαχείριση της Deutsche Αsset Μanagement, εξαγοράστηκε από την Phoenix Group, η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση ασφαλιστικών ταμείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης