Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη Δευτέρα (7/11) η συνάντηση Αναστασιάδη - Acinzi στην Ελβετία υπό την παρουσία του Γ.Γ του ΟΗΕ

Τη Δευτέρα (7/11) η συνάντηση Αναστασιάδη - Acinzi στην Ελβετία υπό την παρουσία του Γ.Γ του ΟΗΕ
Η συνάντηση θεωρείται κρίσιμη για το Κυπριακό καθώς όλα θα κριθούν από το τελικό αποτέλεσμα στην Ελβετία
Υπό την παρουσία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki Moon ξεκινούν τη Δευτέρα (7/11) οι συνομιλίες μεταξύ του κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του τουρκοκύπριου Mustafa Acinzi στο Μοντ Πέλεριν της Ελβετίας.
Ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Stefan Duzaric σημείωσε ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στο εδαφικό και τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά, που οι δύο ηγέτες θα διαπραγματευθούν απευθείας γι αυτό το θέμα».
Επίσης, ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας έχει παρακολουθήσει στενά κατά τη διάρκεια της θητείας του τις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο και «θα προσφέρει την προσωπική υποστήριξη του στο έργο των δύο ηγετών, καθώς εισέρχονται σ' αυτή την κρίσιμη φάση».
Ο εκπρόσωπος του Ban Ki Moon υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 11 του μηνός, αλλά ο γγ του ΟΗΕ θα παραστεί μόνο στην έναρξη τους.
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε κρίσιμη για το Κυπριακό την ερχόμενη εβδομάδα και επεσήμανε ότι όλα θα κριθούν από το τελικό αποτέλεσμα στην Ελβετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης