Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (BP CEO): Το πετρέλαιο θα βρεθεί στα 55 δολ. ανά βαρέλι το 2017

Dudley (BP CEO): Το πετρέλαιο θα βρεθεί στα 55 δολ. ανά βαρέλι το 2017
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP εκτιμά ότι η αγορά οδεύει πλέον προς τη σταθεροποίηση
Στο γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου θα βρεθεί στα 55 δολ. ανά βαρέλι κατά το 2017 αναφέρθηκε ξανά ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP, Bob Dudley, εκτιμώντας ότι η αγορά "βρίσκεται γενικά σε ισορροπία".
Συγκεκριμένα, ο Dudley θεωρεί πως η εξισορρόπηση της αγοράς έχει αρχίσει να υλοποιείται, καθώς "η ζήτηση βρίσκεται σε άνοδο, ενώ οι επενδύσεις στη βιομηχανία μειώνονται", αντανακλώντας ουσιαστικά τις προ ενός μήνα δηλώσεις του που είχε πραγματοποιήσει κατά την Παγκόσμια Ενεργειακή Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης.
"Θεωρώ ότι οδεύουμε σε καθημερινή βάση προς την εξισορρόπηση πλέον, γεγονός που εξαρτάται μόνο από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια", τονίζει ο CEO της BP, εκτιμώντας ουσιαστικά ότι μία ελαφριά μείωση στην παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου θα μπορούσε να ομαλοποιήσει την αγορά.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η BP έχει αναπροσαρμόσει του στόχους της σε σχέση με το κόστος του βαρελιού, το οποίο εκτιμά ότι θα βρεθεί, "μεταξύ 50 με 55 δολ. μέσα στον επόμενο χρόνο".
Ωστόσο, φαίνεται ότι μέχρι στιγμής ο Dudley είναι ο μόνος που έχει μία τόσο αισιόδοξη άποψη για το μέλλον των τιμών του πετρελαίου, καθώς ακόμα και ο CEO της Vitol, Ian Taylor, ο οποίος έθεσε ένα όρια στα 60 δολ. ανά βαρέλι, τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί πριν από το δεύτερο μισό του 2017.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του ΟΠΕΚ ότι η συμφωνία για πάγωμα παραγωγής θα υλοποιηθεί στο τέλος του μήνα, οι επενδυτές παραμένουν αρκετά δύσπιστοι, καθώς καμία χώρα δε φαίνεται ικανή να συμβάλει σε μία μείωση παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης