Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Μαίνονται οι μάχες κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών στο Χαλέπι

tags :
Συρία: Μαίνονται οι μάχες κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών στο Χαλέπι
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Assad έχουν καταλάβει περιοχές-κλειδιά της πόλης
Συνεχίζονται με αμείωτο βαθμό οι χερσαίες συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και τον ανταρτών στο Χαλέπι της Συρίας, με την πλευρά του Assad να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος όσο περνάνε οι μέρες.
Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη (8/11) οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την περιοχή 1070 στα νοτιοδυτικά προάστια του Χαλεπιού, η οποία μάλιστα βρίσκεται πλησίον του διαδρόμου που έχει ανοίξει η κυβέρνηση στην πόλη και που συνδέει τις περιοχές τις οποίες ελέγχει.
Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο δραστηριοποιείται στη Συρία, ο στρατός του Assad έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο της περιοχής, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται ως "κλειδί" από την πλευρά της κυβέρνησης.
Να σημειώσουμε ότι τη σχετική είδηση επιβεβαίωσε και η πλευρά της Χεζμπολάχ, η οποία μάχεται στο Χαλέπι στο πλευρό της Δαμασκού.
Παράλληλα, η πλευρά της Ρωσίας, βασικού συμμάχου του Assad, έχει διακόψει τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή, τονίζοντας ωστόσο ότι το εν λόγω καθεστώς θα αλλάξει εάν σημειωθούν επιθέσεις των ανταρτών εναντίον αμάχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης