Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απορρίφθηκε αγωγή του Trump εναντίον εκλογικών αξιωματούχων σε κομητεία της Νεβάδα

Απορρίφθηκε αγωγή του Trump εναντίον εκλογικών αξιωματούχων σε κομητεία της Νεβάδα
Η Νεβάδα είναι μία από τις πολιτείες που εφαρμόζουν το σύστημα της πρόωρης ψήφου
Το Δικαστήριο της Νεβάδα απέρριψε νωρίτερα αγωγή του Donald Trump εναντίον εκλογικών αξιωματούχων της περιοχής, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
«Δεν πρόκειται να εκδώσω οποιαδήποτε διαταγή», διαβεβαίωσε ο ανώτατος δικαστής της πολιτείας.
Ο Ρεπουμπλικάνος είχε υποβάλει χθες Δευτέρα 7 Νοεμβρίου την αγωγή εναντίον των εκλογικών αξιωματούχων στην κομητεία Κλαρκ, επικαλούμενος το γεγονός ότι επετράπη σε ένα εκλογικό τμήμα στο Λας Βέγκας (θεωρείται «προπύργιο» των Δημοκρατικών…) να παραμείνει ανοιχτό ως αργά την περασμένη εβδομάδα, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ψηφοφόροι που περίμεναν στην ουρά για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους.
Σημειώνεται πως η Νεβάδα είναι μία από τις πολιτείες που εφαρμόζουν το σύστημα της πρόωρης ψήφου.
Με βάση την πολιτειακή νομοθεσία, οι ψηφοφόροι που περιμένουν στην ουρά στις 20.00, την ώρα που κανονικά κλείνουν τα εκλογικά τμήματα, επιτρέπεται να ψηφίσουν, όπως και έγινε.
Ο Ρεπουμπλικάνος ζήτησε με την προσφυγή του να κρατηθούν ξεχωριστά από τα υπόλοιπα τα ψηφοδέλτια αυτού του τμήματος, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε μία ενδεχόμενη προσφυγή στα δικαστήρια για το εκλογικό αποτέλεσμα σε ολόκληρη τη Νεβάδα.
«H μήνυση δεν έχει ως στόχο να βλάψει την ψήφο των ισπανόφωνων, απλά αφορά τους κανόνες του παιχνιδιού», είχε δηλώσει σχετικά ο αναπληρωτής διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του μεγιστάνα, David Bossie.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης