Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιορίζονται οι απώλειες του πετρελαίου μετά το αρχικό «σοκ» της νίκης Trump – Στα 46,02 δολ. το Brent

Περιορίζονται οι απώλειες του πετρελαίου μετά το αρχικό «σοκ» της νίκης Trump – Στα 46,02 δολ. το Brent
Οι απώλειες στο αργό περιορίστηκαν στο -0,29% και τα 44,85 δολ. ανά βαρέλι
Περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό οι πρωινές απώλειες που κατέγραψε το πετρέλαιο, στο άκουσμα της νίκης του Donald Trump στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, με τα βλέμματα πλέον να στρέφονται στην πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν και στην πυρηνική του συμφωνία.
Συγκεκριμένα, περί τις 1:55 μ.μ. το Brent καταγράφει ασθενική πτώση της τάξεως του -0,04%, στα 46,02 δολ. ανά βαρέλι, ενώ οι απώλειες στο αργό περιορίστηκαν στο -0,29% και τα 44,85 δολ. ανά βαρέλι.
(κείμενο σε εξέλιξη)Οι αναλυτές αναζήτησαν τους κύριους λόγους πίσω από την ανάκαμψη του πετρελαίου, με την αποδυνάμωση του δολαρίου να θεωρείται ως ένας κύριος λόγος, καθώς μία τέτοια εξέλιξη ενισχύει εμπορεύματα όπως το πετρέλαιο.
Παράλληλα, τα βλέμματα των αναλυτών στρέφονται στην πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν και στην πυρηνική του συμφωνία, καθώς οποιαδήποτε προσπάθεια αναπροσαρμογής της συμφωνίας θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της Τεχεράνης.
Θυμίζουμε ότι μετά την άρση των κυρώσεων τον περασμένο Ιανουάριο, το Ιράν έχει προχωρήσει σε ένα "ράλι" αύξησης της παραγωγής πετρελαίου, αποσκοπώντας να βρεθεί σε ποσοστά παραγωγής προ κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης