Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Διαδηλώσεις σε επτά πόλεις κατά της εκλογής Trump – Σήμερα η συνάντηση με τον Obama

tags :
ΗΠΑ: Διαδηλώσεις σε επτά πόλεις κατά της εκλογής Trump – Σήμερα η συνάντηση με τον Obama
Στις 18:00 ώρα Ελλάδας η συνάντηση στο Λευκό Οίκο
Διαδηλώσεις κατά της εκλογής του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν χθες σε επτά πόλεις των ΗΠΑ.
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά της επιθετικής προεκλογικής ρητορικής του Trump για τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους και άλλες κοινωνικές ομάδες και μειονότητες.
Στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του κεντρικού Μανχάταν, κατευθυνόμενοι προς τον Πύργο Τραμπ, στην 5η λεωφόρο, ενώ εκατοντάδες άλλοι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο του Μανχάταν, με κεντρικό σύνθημα: «Δεν είναι ο πρόεδρος μου».
Παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν στο Σικάγο, όπου 1.800 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Trump International Hotel, φωνάζοντας συνθήματα «Όχι στον Τραμπ!», «Όχι ρατσιστές στις ΗΠΑ»
Η αστυνομία στο Σικάγο απαγόρευσε την κυκλοφορία στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο εμποδίζοντας την πορεία των διαδηλωτών, ενώ δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για συλλήψεις ή την άσκηση βίας αλλά και στη Φιλαδέλφεια, στη Βοστόνη, στο Πόρτλαντ, στο Όρεγκον, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Λος Άντζελες και στο Όουκλαντ στην Καλιφόρνια.
Οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα κατά της αστυνομίας και έσπασαν τα παράθυρα ενός καταστήματος πώλησης φαρμάκων (CVS) στο Όουκλαντ, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.
Την ίδια στιγμή, ο Donald Trump θα γίνει δεκτός από τον Barack Obama σήμερα (στις 18:00 ώρα Ελλάδος) στο Λευκό Οίκο.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Obama σε μια προσπάθεια που όπως ο ίδιος είπε, γίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στην εξουσία.
Η συνάντηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των σφοδρών εκατέρωθεν πυρών που είχαν ανταλλάξει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Πάντως και οι δύο πλευρές επιχείρησαν χθες να ρίξουν τους τόνους και να εμφανιστούν ενωτικοί.
Ο Trump είπε πως θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικάνων ενώ και ο Obama διαβεβαίωσε ότι ο Λευκός Οίκος και η κυβέρνησή του θα συνεργαστεί πλήρως με τους συνεργάτες του Trump ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διαδοχή, στις 20 Ιανουαρίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης