Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές μετά την εκλογή Trump - Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες - Σε υψηλά 2 εβδομάδων η Ευρώπη

tags :
Θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές μετά την εκλογή Trump - Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες - Σε υψηλά 2 εβδομάδων η Ευρώπη
Οι αγορές σήμερα αντιδρούν θετικά στον απόηχο της εκλογής του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με τις αγορές σε Ευρώπη και Ασία να παραλαμβάνουν τη σκυτάλη της ανόδου από τη Wall Street
Μόλις λίγες ώρες κράτησε το σοκ των αγορών από την εμφατική νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Οι αγορές σήμερα αντιδρούν θετικά στον απόηχο της εκλογής του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με τις αγορές σε Ευρώπη και Ασία να παραλαμβάνουν τη σκυτάλη της ανόδου από τη Wall Street.
Οι αγορές φαίνεται ότι είχαν αποτιμήσει τελικά την πιθανότητα εκλογής του Trump, καθώς η κατάρρευση που προέβλεπαν οι αναλυτές δεν ήρθε ποτέ.
Πλέον οι επενδυτές επικεντρώνονται στις βασικές προτεραιότητες που θέτει στην πολιτική του ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως οι γενναίες μειώσεις φόρων και οι υψηλότερες δαπάνες για τις υποδομές και την άμυνα, παράλληλα με την άρση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις τράπεζες, σύμφωνα με αναλυτές.

Ευρώπη

Θετικό κλίμα επικρατεί στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, στον απόηχο της νίκης του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,50% στις 6.946 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,9% στις 10.743 μονάδες.
H μετοχή της Deutsche Bank ενισχύεται 4% στα 73,07 ευρώ, ενώ η Commerzbank κερδίζει 5,6%.



investing.com

Στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδιζε 1,1% στις 4.593 μονάδες.
Στις 342,82 μονάδες διαπραγματεύεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, με άνοδο 0,88%.

Δολάριο

Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα το δολάριο, μετά το sell off της Τετάρτης.
Ο δείκτης του δολαρίου έναντι των κυριότερων νομισμάτων, διαπραγματευόταν στο 98,86, από το 95,91, επίπεδο στο οποίο υποχώρησε αμέσως μετά την εκλογή Trump. 
Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται και έναντι του γεν, κατά 0,28% στα 105,96.
Σταθεροποιητικά κινείται η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στα 1,0904, μετά το άλμα της Τετάρτης στα 1,1298 (στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο 2016). 
Την ίδια ώρα, το μεξικανικό πέσο παραμένει κοντά στα ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου, στα 0,051.

Ασία

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, καθώς το σοκ για την εκλογή Trump στην προεδρία των ΗΠΑ κράτησε μόλις λίγες ώρες, με τους αναλυτές που προέβλεπαν κατάρρευση, να διαψεύδονται.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 6,7% στις 17.344 μονάδες.



investing.com

O Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε άνοδο 2,19% στις 22.901 μονάδες.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 3,16% στις 2.944 μονάδες.
Στην Κίνα o Shanghai Composite σημείωνε άνοδo 3,09% στις 2.942 μονάδες.
Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Sensex κατέγραφε κέρδη 1,4% στις 27.635 μονάδες.

Χρυσός

Σε ανοδική πορεία παραμένει σήμερα Πέμπτη (10/11) ο χρυσός, στον απόηχο της επικράτησης του Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές, γεγονός που προκάλεσε ένα αρχικό σοκ στις αγορές.
Συγκεκριμένα, περί τις 10:35 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +1,28%, στα 1.288,89 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας ωστόσο περιορίσει τα χθεσινά (9/11) του κέρδη, όταν και ξεπέρασε το όριο των 1.300 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, η πτώση του δολαρίου έναντι του ευρώ, της στερλίνας και του γεν ευνόησε το πολύτιμο μέταλλο, με την πορεία τους να είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη.
Να σημειώσουμε ότι παραδοσιακά ο χρυσός ενισχύεται σε περιόδους αστάθειας, καθώς οι επενδυτές στρέφονται προς αυτόν, εκτιμώντας ότι αποτελεί "ασφαλές καταφύγιο".

Πετρέλαιο

Σε ανοδική τροχιά διαπραγματεύονται οι τιμές του πετρελαίου, έχοντας ανακάμψει πλήρως από το χθεσινό (09/11) σοκ που έφερε η επικράτηση του Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές, με την αγορά ωστόσο να εκτιμά ότι το αργό παραμένει σε ασθενή επίπεδα.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,91%, στα 46,78 δολ. ανά βαρέλι, ενώ πιο περιορισμένη είναι η άνοδος στο αργό, το οποίο ενισχύεται κατά +0,57%, στα 45,53 δολ. ανά βαρέλι.




Η αρχική ανακοίνωση της επικράτησης του Trump έφερε στην αρχή αναστάτωση στις αγορές, ωστόσο η αποδυνάμωση του δολαρίου βοήθησε το πετρέλαιο να ανακάμψει και εν τέλει να περιορίσει στο ελάχιστον τις αρχικές του απώλειες.
"Παραμένουν ακόμα σοβαρά ερωτήματα για το τι μπορεί να σημαίνει (η εκλογή Trump) στις αγορές εμπορευμάτων", σημειώνει η ANZ Bank, η οποία σχολίασε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.
Να σημειώσουμε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις Trump για αναμόρφωση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, εφόσον υλοποιηθούν, θα δυσκολέψουν ιδιαιτέρως την προσπάθεια του ΟΠΕΚ για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου, και κατ' επέκταση εξισορρόπηση της αγοράς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης