Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα σε τραπεζικές πρακτικές διάθεσης διαμαντιών στην Ιταλία - Πωλήσεις 300 εκατ. ευρώ το 2015

Έρευνα σε τραπεζικές πρακτικές διάθεσης διαμαντιών στην Ιταλία - Πωλήσεις 300 εκατ. ευρώ το 2015
Οι δύο βασικοί μεσίτες διαμαντιών που πραγματοποιούν πωλήσεις μέσω ιταλικών τραπεζών είναι η Intermarket Diamond Business (IDB) και η Diamond Private Investment (DPI)
Τις πρακτικές πώλησης διαμαντιών μέσω τραπεζικών καταστημάτων στην Ιταλία διερευνά η εποπτική αρχή Consob της χώρας, ορμώμενη από τηλεοπτικό ρεπορτάζ του κρατικού καναλιού Rai3, σύμφωνα με το οποίο τα διαμάντια πωλούνται σε τιμή μέχρι και διπλάσια της αξίας τους στην αγορά.
Πολλές είναι οι ιταλικές τράπεζες που λειτουργούν ως κανάλια διανομής διαμαντιών για λογαριασμό μεσιτών διαμαντιών, σε μια ασυνηθιστη συνεργασία η οποία παρήγαγε για τους μεσίτες πωλήσεις διαμαντιών αξίας περίπου 300 εκατ. ευρώ το 2015.
Το πρόβλημα φαίνεται πως είναι, τόσο η τιμή διάθεσης των διαμαντιών από τα τραπεζικά καταστήματα, όσο και η ανεπαρκής παρουσίαση από τις τράπεζες προς τους επενδυτές διαμαντιών, των κινδύνων που αναλαμβάνουν οι τελευταίοι με την τοποθέτηση κεφαλαίων τους στον πολύτιμο λίθο.
Μεταξύ των τραπεζών που πωλούν διαμάντια στους πελάτες τους περιλαμβάνονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες, όπως οι Intesa Sanpaolo, Unicredit, Ubi Banca και Banco Popolare.
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Intesa Sanpaolo, η τράπεζα διαθέτει κανόνες που διασφαλίζουν, ότι τα διαμάντια πωλούνται μόνο σε πελάτες με ελάχιστα επενδυτικά κεφάλαια τουλάχιστον 100 χιλ. ευρώ.
Οι πωλήσεις διαμαντιών τα τελευταία χρόνια αυξάνονται ετησίως με διψήφια ποσοστά ανόδου, ενώ ορισμένοι μεσίτες αναφέρουν διπλασιασμό των πωλήσεών τους.
Οι προμήθειες που εισπράττουν οι τράπεζες από τη διάθεση διαμαντιών συνιστούν ένα μικρό τμήμα των συνολικών τους προμηθειών.
Οι δύο βασικοί μεσίτες διαμαντιών που πραγματοποιούν πωλήσεις μέσω ιταλικών τραπεζών είναι η Intermarket Diamond Business (IDB) και η Diamond Private Investment (DPI).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης