Τελευταία Νέα
Διεθνή

Leyen (υπ. Άμυνας Γερμανίας): Να ξεκαθαρίσει τη στάση του για το ΝΑΤΟ ο Trump – Δεν είναι επιχείρηση

Leyen (υπ. Άμυνας Γερμανίας): Να ξεκαθαρίσει τη στάση του για το ΝΑΤΟ ο Trump – Δεν είναι επιχείρηση
Δεν ξέρω ποια είναι η αποτίμηση του για το ΝΑΤΟ υποστήριξε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας
Την θέση πως άμεσα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση του τόσο απέναντι στη Ρωσία όσο απέναντι στο ΝΑΤΟ διατύπωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ursula von der Leyen.
«Αυτό που ελπίζω να του πουν οι σύμβουλοί του και αυτό που χρειάζεται να μάθει είναι ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι απλώς μια επιχείρηση.
Δεν είναι μια εταιρεία.
Δεν ξέρω ποιά είναι η αποτίμησή του για το ΝΑΤΟ» είπε η Γερμανίδα υπουργός μιλώντας στο ZDF.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ο Trump είχε απειλήσει να εγκαταλείψει τους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη αν δεν ξοδεύουν αρκετά για την άμυνα του οργανισμού.
«Δεν μπορείς να λες ότι 'το παρελθόν δεν μετράει, οι αξίες που μοιραζόμαστε δεν μετρούν', αλλά να προσπαθείς να βγάλεις όσα πιο πολλά χρήματα μπορείς από αυτό (το ΝΑΤΟ) και να (αναρωτιέσαι) αν μπορείς να βγάλεις μια συμφέρουσα (χρηματική) συμφωνία από αυτό» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, η οποία συμβούλευσε τον Trump να μην πλησιάσει πολύ τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ έχει σταθεί στο πλευρό των ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
«Ο Donald Trump πρέπει να δηλώσει καθαρά σε ποιά πλευρά ανήκει.
Αν βρίσκεται στην πλευρά του νόμου, της ειρήνης και της δημοκρατίας, ή αν δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά και ψάχνει αντίθετα για ένα φιλαράκι (στον Putin)» υποστήριξε η Ursula von der Leyen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης